Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului

Cancer
Cancer

4 februarie este Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului şi este destinată creşterii gradului de conştientizare globală asupra cancerului.

 

Cu ocazia zileli modiale de luptă împotriva cancerului, Asociaţia Română de Cancere Rare  a transmis un mesaj prin care își arată susținerea pentru pacienții diagnosticați cu cancer și trage un semnal de alarmă asupra importanței conștientizării asupra fenomenului. 

 

 

"Asociaţia Română de Cancere Rare este alături de pacienţii cu cancere rare din România din anul 2011. 2020 marchează punctul intermediar al campaniei "Eu sunt şi voi face". "Eu sunt şi vreau". Este un apel la acţiune şi solidaritate care solicită angajamentul personal şi reprezintă puterea acţiunilor individuale întreprinse acum pentru a avea impact asupra viitorului.

Ziua Mondială a Cancerului a fost iniţiată în anul 2000, la primul Summit mondial împotriva cancerului care a avut loc la Paris. În cadrul acestei întâlniri, liderii agenţiilor guvernamentale şi al organizaţiilor de cancer din întreaga lume au semnat Carta de la Paris împotriva cancerului, un document care conţine 10 articole care evidenţiază un angajament global de cooperare pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor cu cancer şi pentru investiţii continue şi pentru avansarea cercetării, prevenirii şi tratamentului cancerului.

Articolul X din cartă a fost declarat oficial pe 4 februarie drept Ziua Mondială a Cancerului "pentru ca, în fiecare an, Carta Parisului să fie în inimile şi minţile oamenilor din întreaga lume".

Campania din acest an doreşte să atragă atenţia că fiecare dintre noi putem sprijini pacienţii cu cancer, chiar prin simpla companie pe care o putem oferi unei persoane aflate în suferinţă, suport psihologic sau doar fiind un bun ascultător.

Fiecare persoană este diferită şi nu există o reţetă unică pentru a oferi ajutor şi sprijin.

Fiecare dintre noi poate găsi oportunităţi pentru a ajuta la creşterea gradului de conştientizare a anumitor tipuri de cancer sau pentru a sprijini mai mult cercetarea. Cu toţii putem ajuta. Putem conştientiza importanţa screeningului şi detectarea timpurie. Putem lupta pentru o educaţie ştiinţifică mai bună în şcoli, pentru prevenţie sau pentru mai multe fonduri pentru cercetare. Ne putem dedica să găsim tratamente mai bune şi să îmbunătăţim calitatea vieţii pentru pacienţi şi familii sau putem ajunge la cineva şi să spunem doar: "Spune-mi cum pot să te ajut!".

ARCrare invită la solidaritate şi acţiuni comune pentru o strategie naţională de luptă împotriva cancerului pentru că:

- Cancerele rare sunt boli rare. Toate cancerele la copii sunt boli rare.

- Cancerul este a doua cauză de deces în lume.

- Până la 3,7 milioane vieţi pot fi salvate anual la nivel global prin implementarea unor strategii adecvate de prevenire, depistare precoce şi tratament al cancerelor.

Vă mulţumim pentru că sunteţi alături de noi pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor afectaţi de cancere rare în România", sea arata intr-un comunicat de presa transmis de  Asociaţia Română de Cancere Rare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel