ZODIAC: 4 zodii care nu suportă să fie criticate, pentru că se simt atacate

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Furie, critici
Furie, critici

ZODIAC: Există oameni care sunt suficient de siguri pe ei așa încât atunci când sunt criticați iau totul la modul constructiv. Pentru următoarele patru zodii, însă, atunci când sunt criticate se simt atacate și reacționează chiar și violent atunci când le spui că ceva nu e în regulă. 

ZODIAC: Unii au un soi de sistem de apărare care îi face să poată accepta criticile, să nu le pună la suflet, să le ia la modul constructiv, să treacă peste și să meargă mai departe.

Pe de altă parte, însă, există oameni, preponderent din anumite zodii, care nu vor accepta niciodată să-i critici. Când o face devin meschini și te atacă, pentru că de fapt sunt nesiguri pe ei și criticile le alimentează incertitudinile legate de propria persoană. 

De regulă aceste persoane fac parte din următoarele patru zodii: 

1) Leu

Leii cred că sunt cei mai buni din orice unghi i-ai privi. Ei sunt absolut convinși că nu pot să comită niciodată o greșeală sau să facă ceva altfel decât perfect și, prin urmare, nu știu cum să facă față criticilor. Pentru ei este o lovitură cumplită în orgoliu și iau criticile atât de personal încât se simt atacați dacă le reproșezi cel mai mic lucru. Vor reacționa imediat, pentru că în minte alor parează un atac. Nu vor învăța niciodată din lecțiile primite pentru că vor fi întotdeauna convinși că altcineva a greșit și că ei au fost nedreptățiți. 

2) Fecioara

Fecioarele se cred perfecționiste. Pentru ei mai mult ca perfectul este un ideal, nu e un timp verbal. Fecioarele cred că au abilități și calități care le fac mai bune decât majoritatea oamenilor și superioare mulțimii. Când cineva le critică munca, se simte rănite și se asigură că persoana care a avut tupeul să spună ceva despre ele va ști exact cât de mult le-a greșit. Acest orgoliu nemăsurat al lor poate fi ușor rănit. 

3) Balanța

Balanțele pot deveni defensive atunci când sunt criticate. Se simt ca și cum persoana care îi critică încearcă în mod intenționat să dea vina pe ele pentru ceva ce nu au făcut. Este greu pentru o Balanță să accepte ideea că critica poate fi constructivă, pentru că ei i se pare o confruntare și ceva eminamente negativ. Dacă simțiți nevoia să criticați o Balanță, faceți-o în cel mai bun mod posibil și cu cea mai mare reținere.

4) Săgetător

Săgetătorii sunt indivizi meschini și nesiguri pe sine. Nu pot accepta niciodată critici în mod constructiv pentru că le simt ca pe o lovitură în locul care-i doare cel mai tare: sufletul. Au obiceiul de a-și pune la îndoială abilitățile și astfel, atunci când altcineva îi critică sau îi arată cu degetul, nu se pot abține să nu se simtă răniți și insultați. Și nici nu se pot abține să se răzbune teatral. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel