5 lucruri care îți afectează pielea în mod negativ

Angela Sabău |
Data publicării:
Fața ta te trădează     Foto: Pixabay
Fața ta te trădează Foto: Pixabay

Iată o listă de cinci lucruri de care te lovești zilnic și nu știai că îți afectează pielea în mod negativ.

Cu toții visăm să avem o piele perfectă, nu-i așa? De aceea utilizăm neobosit crema de zi, de noapte și de protecție solară pe față și curățăm tenul frecvent. Dar, în timp ce depunem mult timp și efort în aceste rutine de înfrumusețare, există de fapt o mulțime de alte lucruri pe care le putem face pentru a ne îmbunătăți aspectul pielii.

Probabil că nu vă dați seama, dar există câteva obiceiuri și acțiuni zilnice care au o influență proastă asupra pielii noastre.

Iată o listă cu aceste lucruri.

1. Călătoriile

Fie că luați mașina, bicicleta sau mergeți pe jos: nu puteți evita poluarea aerului. Acest lucru are o influență mai mare asupra pielii decât ați fi crezut. Dar gândiți-vă la asta: radiațiile UV, gazele de eșapament și fumul de țigară sunt în jurul nostru. Acestea joacă un rol important în procesul de îmbătrânire a pielii. Vă puteți proteja pielea împotriva acestor lucruri cu produse speciale care conțin antioxidanți și acid hialuronic. Aceste ingrediente vor preveni ridurile și vor încetini îmbătrânirea.

2. Consumul de zahăr

Știm cu toții că consumul de zahăr nu este bun, dar știați că afectează și pielea? Când mâncați prea mult zahăr, veți obține mai repede acele linii subțiri și pielea va deveni, de asemenea, ternă. Nu trebuie să renunțați complet la zahăr, dar e suficient să reduceți consumul, pentru a vedea deja o diferență.

3. Fața de pernă

În timp ce dormi, celulele pielii ajung pe fața de pernă. Schimbați lenjeria de pat cel puțin o dată pe săptămână pentru a preveni expunerea pielii la bacterii.

4. Tastatura

Fiți sinceri: cât de des curățați tastatura computerului sau laptopului? aproape niciodată. Și este destul de ciudat când te gândești la asta, deoarece atingi acele taste aproape în fiecare zi. Iată un fapt alarmant: cercetările au descoperit că tastatura este de 20.000 de ori mai murdară decât un scaun de toaletă! Asta te face să te simți agitat doar dacă te gândești la asta, nu? Așadar, nu uitați să vă curățați tastatura în mod regulat!

5. Ecranul telefonului

Telefonul emite lumină albastră fără ca să observăm asta. Când vă expuneți ochii la această lumină prea mult timp, veți avea mai multe probleme să adormiți noaptea. Și, la rândul său, lipsa somnului are un efect negativ asupra pielii. În plus, telefoanele au adesea ecrane foarte luminoase, care vă pot determina să vă strângeți ochii. Acest lucru vă va face riduri pe termen lung. Reduceți luminozitatea telefonului și puneți-l deoparte mai des și pielea vă va mulțumi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel