5 semne că ai putea suferi un infarct: simptome pe care să nu le ignori

Angela Sabău |
Data publicării:
Infarct
Infarct

Iată cinci simptome ale infarctului care ar putea fi confundate cu simptome ale altor afecțiuni.  Nu ar trebui să le ignori.

Știm cu toții că disconfortul toracic este cel mai frecvent semn al unui atac de cord. Dacă aveți o arteră blocată, este posibil să simțiți durere, rigiditate sau presiune în piept. Aceste senzații durează mai mult de câteva minute. Se poate întâmpla atunci când vă relaxați sau faceți exerciții fizice.

Cu toate acestea, Dr. Amit Khandelwal, cardiolog, director la spitalul Paras JK, Udaipur spune că există și alte câteva semne de avertizare care pot indica un atac de cord, potrivit pinkvilla.

Iată câteva dintre ele:

Greață, diaree, arsuri la stomac sau dureri abdominale

Unele persoane prezintă aceste simptome în timpul unui infarct. De cele mai multe ori respingem ideea unui infarct și punem simptomele pe seama unui stomac deranjat. Pentru că, la urma urmei, poate fi din cauza unui aliment pe care l-ai consumat. Sau alte motive care nu au nicio legătură cu inima ta.

Dar este imperativ să știm că se poate întâmpla și în timpul unui infarct. Deci, dacă aveți oricare dintre aceste simptome și sunteți expus riscului de probleme cardiace, spuneți medicului dumneavoastră ce se întâmplă, mai ales dacă aveți oricare dintre celelalte simptome din această listă.

Durerea care trece pe braț

Un alt semn al unui atac de cord este o durere care trece prin partea stângă a corpului. Dacă simțiți acest lucru, consultați imediat medicul dumneavoastră.

Senzație de amețeală sau de amețeală

Prea multe lucruri te pot face să-ți pierzi echilibrul sau să te simți slab pentru o vreme. Poate nu ai avut suficientă mâncare sau băutură sau te-ai ridicat foarte repede. Dar dacă vă simțiți brusc rău și aveți probleme cu pieptul sau dificultăți de respirație, sunați imediat la un medic.

Obosiți ușor

Dacă dintr-odată vă simțiți obosiți sau respirați greu după ce ați făcut ceva ce nu ați avut nicio problemă să faceți în trecut - cum ar fi urcarea scărilor sau transportarea cumpărăturilor de la mașină - stabiliți imediat o întâlnire cu medicul dumneavoastră.

Sforăitul

Este normal să mai sforăiți uneori în timp ce dormiți. Dar sforăitul neobișnuit de puternic, care sună ca și când v-ați sufoca, poate fi un semn de apnee în somn. Acesta este momentul în care încetați să respirați timp de câteva secunde, de mai multe ori, noaptea, în timp ce dormiți. Acest lucru pune mai mult stres pe inimă. Medicul dumneavoastră poate verifica dacă aveți nevoie de o analiză profundă a somnului pentru a vedea dacă aveți această afecțiune. Dacă da, este posibil să aveți nevoie de un aparat CPAP pentru a vă accelera respirația în timp ce dormiți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel