6 obiceiuri nocturne care te fac să arăți mai în vârstă

Chiar dacă respecți cu sfințenie regula celor șapte-ore de somn pe noapte, pentru a-ți menține pielea tânără și sănătoasă, ai putea să-ți sabotezi tenul în alte moduri. 

1. Poziția în care dormi poate duce la riduri

Ce te face să arăți mai în vârstă: dormitul pe burtă sau pe-o parte, spune Lauren Ploch, dermatolog american și membru al Academiei Americane de Dermatologie, motiv pentru care ea și destul de mulți dermatologi te sfătuiesc să dormi pe spate. Dacă totuși dormi pe burtă / pe-o parte pe fețe de pernă din bumbac, agravezi lucrurile, deoarece acest tip de țesătură tinde să se agațe și să tragă de piele, spune Rachel Nazarian, dermatolog la Spitalul Sinai din New York.

Ce poți să faci: folosește fețe de pernă din mătase sau satin.

2. Produsele de make-up

De ce te fac să arăți mai în vârstă: produsele de make-up din ziua de astăzi sunt mult mai rezistente la apă, de aceea necesită mai mult decât apă și un demachiant delicat pentru a le îndepărta de pe față. "Probabil că te vei culca cu un pic de machiaj pe față. Acest lucru poate duce la înfundarea porilor și la îmbătrânirea accelerată a pielii", spune Nazarian.

Ce poți să faci: Folosește un șervețel pentru îndepărtarea machiajului rezistent, abia apoi un produs de curățare ușor.

3. Căldură multă 

De ce te face să arăți mai în vârstă: căldura îți poate usca pielea și agrava ridurile. De asemenea, poate duce la apariția eczemelor și a dermatitei atopice și este un factor declanșator cunoscut al rozaceei, o afecțiune inflamatorie care accelerează procesul de îmbătrânire, spune Nazarian.

Ce poți să faci: Ai grijă ca în dormitor să ai o temperatură potrivită, nici prea cald, nici prea frig. 

4. Aplicarea retinolului imediat după ce te speli pe față

De ce te face să arăți mai în vârstă: Retinolul (unul dintre ingredientele anti-îmbătrânire) poate irita pielea. Deoarece pătrunde și mai adânc în pielea umedă, este posibil să ai o sensibilitate crescută, spune Nazarian. 

Ce poți să faci: Aplică retinolul doar pe fața perfect uscată.

5. Nu incluzi crema de mâini în rutina ta de seară

Împreună cu zona pieptului / gâtului (și a feței, desigur), mâinile tale sunt una dintre primele zone care prezintă semne ale îmbătrânirii. Folosirea unei creme de mâini bogate și hidratante este o modalitate excelentă de a combate uscăciunea pielii, spune Nazarian.

Ce poți să faci: Aplică crema de mâini pe față chiar înainte de culcare.

6. Nu cunoști ordinea produselor pe care trebuie să le aplici pe față 

Mai întâi, felicitări pentru utilizarea cremelor anti-îmbătrânire seara. Dar ele trebuie aplicate în ordinea corectă, pentru a te asigura că toate ingredientele pătrund în piele: gel, loțiune, cremă, ser etc.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel