A apărut ordonanța care îți INTERZICE să te îmbolnăvești

A apărut ordonanța care îți INTERZICE să te îmbolnăvești, FOTO pexels
A apărut ordonanța care îți INTERZICE să te îmbolnăvești, FOTO pexels

A apărut ordonanța care îți interzice să te îmbolnăvești. Unde se întâmplă asta. 

Localnicii unui sătuc italian nu mai au voie să se îmbolnăvească. Decizia îi aparține Stefaniei Piras, primarul localității, care a emis o ordonanță, în semn de protest.

Concret, locuitorii din Oniferi, provincia Nuoro de pe insula Sardinia, Italia, mulţii dintre ei bătrâni, nu mai au voie să se îmbolnăvească pentru că autorităţile nu au reuşit să găsească un medic dispus să asiste cei 887 de oameni. 

Situația este critică

 

"De luni întregi cerem să ne fie desemnat un medic, dar nu ne ascultă nimeni. Aici situația e la limită”, se plânge Stefania Piras.

Potrivit presei locale, medicul localității și-a abandonat pacienții în urmă cu câteva luni, iar acum oamenii nu au unde să consulte un specialist. 

Deși situația este critică, în contextul pandemiei de coronavirus, autorităţile responsabile de sănătatea publică din Sardinia nu a făcut nici un demens în acest sens, motiv pentru care primărița a decis să emită o ordonanță, în semn de protest, prin care le interzice locuitorilor să se îmbolnăvească.

"Ar fi frumos să fie de ajuns asta pentru ca oamenii să nu se îmbolnăvească, dar sperăm că va fi de folos măcar pentru a trimite în depărtare ecoul disperării noastre”, a precizat Stefania Piras.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel