Carmen Gherghinescu (Sanador), despre rolul medicului cardiolog în depistarea unui infarct: Asta trebuie să facem după vârsta de 40 de ani

EXCLUSIV

Când ar trebui să ne întrebăm dacă inima noastră este sănătoasă sau dacă are probleme? Răspunsul a fost oferit de Carmen Gherghinescu, medic primar cardiolog în cadrul Sanador, la dezbaterea „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”. 

"Rolul medicului, începând cu medicul de familie și continuând cu medicii de specialitate cardiologi, este să prevină momentul adresării în plină criză la spital. Bineînțeles, pentru asta este nevoie de un concurs ai mai multor factori, pornind de la educația din școli, educația din familie, suportul programelor naționale, programe de prevenție care sunt foarte importante și care cuprind măsuri nu numai de educație, dar și de determinare și urmărire a diferiților factori de risc pe care pacienții îi prezintă.", a precizat medicul cardiolog Carmen Gherghinescu.  

Teste de evaluare a stării de sănătate

 

"Pentru fiecare dintre noi este important să știm oare când ar trebui să ne întrebăm dacă inima noastră este sănătoasă sau dacă are probleme. Orientarea generală ar fi aceasta: începând cu vârsta de 40 de ani la bărbați și 50 de ani la femei, ar trebui să ne facem niște teste de evaluare a stării de sănătate, a prezenței factorilor de risc, în ce măsură este nevoie să intervenim în vreun fel pentru a corecta anumiți factori de risc.", a mai spus dr. Carmen Gherghinescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel