Cea mai periculoasă brânză din lume: INTERZISĂ la VÂNZARE, ai nevoie de curaj ca s-o mănânci

Angela Sabău / 18 Martie 2021 / 21:39
Brânza casu marzu, infestată cu viermi, este cea mai periculoasă brânză.   Foto: CNN
Brânza casu marzu, infestată cu viermi, este cea mai periculoasă brânză. Foto: CNN

Cea mai periculoasă brânză din lume este produsă în insula Sardinia. Brânza este infestată cu viermi, care nu sunt nici măcar curățați înainte de a fi consumată. 

Brânza casu marzu este produsă de ciobanii din insula Sardinia. În 2009, Guinness World Record a proclamat cea mai periculoasă brânză din lume.

Muștele de brânză, „Piophila casei”, își depun ouăle în crăpăturile care se formează în brânză. Viermii eclozează, trecând prin pastă, digerând proteinele în acest proces și transformând produsul într-o brânză moale, cremoasă.

CNN descrie felul în care arată brânza când e consumată: prin crăpăturile din brânză de deschide partea superioară - care este aproape neatinsă de viermi - pentru a scoate o lingură din delicioasa cremoasă. Nu este un moment pentru cei slabi. În acest moment, larvele din interior încep să se zvârcolească frenetic.

Unii localnici procesează brânza printr-o centrifugă, pentru a îmbina viermii cu brânza. Altora le place au naturel. Ei mănâncă totul exact așa cum este.

Pentru cei capabili să depășească dezgustul (care este de înțeles), marzu are o aromă intensă, care amintește de pășunile mediteraneene și picant, iar gustul rămâne ore întregi.

Unii spun că este un afrodiziac. Alții spun că ar putea fi periculos pentru sănătatea umană, deoarece viermii ar putea supraviețui și ar putea crea miasă, micro-perforații în intestin, dar până în prezent, niciun astfel de caz nu a fost legat de casu marzu.

Brânza este interzisă vânzării comerciale, dar sardinii o mănâncă de secole.

„Infestarea cu viermi este vraja și încântarea acestei brânzeturi”, spune Paolo Solinas, un gastronom din Sardinia, în vârstă de 29 de ani.

El spune că unii sardini refuză casu marzu, dar alții crescuți o viață întreagă cu pecorino sărat adoră aromele puternice. „Unii ciobani văd brânza ca pe o plăcere personală unică, lucru pe care doar câțiva îl pot încerca”, adaugă Solinas.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy