Cojile de banane: comestibile sau otrăvitoare? Care este cel mai mare risc

Angela Sabău / 05 Martie 2021 / 09:38

Bananele sunt deja cunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate. Firesc, cojile sunt înlăturate și aruncate. Dar cercetătorii s-au gândit să le studieze, pentru a afla dacă sunt cu adevărat de înlăturat sau nu.

Se pare că riscul cel mai mare cauzat de o coajă de banană ar putea fi cu adevărat să alunecăm pe ea. Cojile de banane nu sunt otrăvitoare. De fapt, sunt comestibile și sunt pline de nutrienți.

"Coaja de banană se mănâncă în multe părți ale lumii, deși [nu este] foarte frecventă în Occident", a spus  Laura Flores, nutriționist din San Diego, potrivit Livescience.

"Conține cantități mari de vitamina B6 și B12, precum și magneziu și potasiu. De asemenea, conține niște fibre și proteine." Potrivit unui articol publicat Applied Biochemistry and Biotechnology, cojile de banane au, de asemenea, „diferiți compuși bioactivi, cum ar fi polifenoli, carotenoizi și alții”.

Este important să spălați cu atenție o coajă de banană înainte de a o consuma, din cauza pesticidelor care pot fi pulverizate în plantațiile de banane.

Cojile de banane pot fi consumate fierte sau prăjite, deși pot fi consumate și crude, puse într-un blender cu alte fructe. Nu sunt la fel de dulci ca și pulpa de banană. Cojile bananelor bine coapte vor fi mai dulci decât cele necoapte.

 

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy