Congresul Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară, la Poiana Brașov. Peste 300 de invitați

Adisa Codruț / 17 oct 2019 / 00:51
Atac de cord, boli cardiace
Atac de cord, boli cardiace

Congresul Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară începe astăzi, la Poiana Brașov. Evenimentul se întinde pe o perioadă de patru zile și sunt așteptați peste 300 de participanți.

Congresul Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară (SRCCV 2019) are loc în perioada 17-20 octombrie 2019, la Hotel Sport din Poiana Brașov. La eveniment  sunt așteptați peste 300 de participanți, iar 62 de specialiști români și străini vor susține peste 100 de prezentări, în cadrul unui program științific care promovează abordarea multidisciplinară a afecțiunilor cardiovasculare

Congresul, creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 22 de credite EMC (Educație Medicală Continuă) pentru medici și 15 credite EMC pentru asistenți, este o oportunitate excelentă de educație medicală prin sesiuni plenare și workshop-uri.

Toate specialitățile implicate în tratamentul bolnavului de la chirurgie cardiacă, chirurgie vasculară, cardiologie, flebologie, cardiologie intervențională, anestezie și terapie intensivă, până la boli infecțioase se vor întâlni în cadrul dezbaterilor academice interactive la SRCCV 2019.

Beneficii pentru pacienți

„În momentul de față, chirurgia cardiacă și vasculară s-au modificat profund. Intervențiile chirurgicale clasice devin din ce în ce mai puține. Au apărut noi soluții, prin intervenții minim-invazive, care sunt mult mai ușor de suportat de către pacienți, cu spitalizare minimă. S-au perfecționat protezele valvulare pentru valva aortică, implantate transcateter, transfemural sau transapexian. De asemenea, repararea endoscopică a anevrismelor de aortă, cu diferite localizări, a progresat foarte mult incluzând și leziuni traumatice și disecții de aortă”  a declarat Șef Lucrări Răsvan Vasile, Președintele Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară și Președintele Congresului SRCCV 2019.

Congresul SRCCV 2019 găzduiește cea de-a 11-a ediție a Simpozionului Asistenților de Chirurgie Cardiovasculară, ATI și Circulație Extracorporeală.

„Societatea Română de Chirurgie Cardiovasculară susține coloborarea profesională cu toate cadrele medicale și recunoaște că succesul unei intervenții chirurgicale se datorează implicării și profesionalismului tuturor membrilor din echipa medicală. De asemenea, încurajează noile generații de medici aflați la începutul carierei prin premierea celor mai bune lucrări de tip e-Poster cu tematica chirurgie cardiacă și chirurgie vasculară, care au ca primi autori medici cu vârsta de până în 35 de ani”, se arată într-un comunicat de presă.

Congresul este însoțit de o expoziție medicală specializată unde companiile medicale expun cele mai noi echipamente și tehnologii din domeniul chirurgiei cardiovasculare.

Mai multe informații se găsesc website-ul www.srccvcongres.ro și contul de Facebook al evenimentului www.facebook.com/SRCCVCongres

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy