Dieta și exercițiile fizice nu te ajută să slăbești? Iată cinci greșeli pe care le faci

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Dieta și exercițiile fizice nu te ajută să slăbești? Iată cinci greșeli pe care le faci. Sursa foto: freepik.com
Dieta și exercițiile fizice nu te ajută să slăbești? Iată cinci greșeli pe care le faci. Sursa foto: freepik.com

Dieta și exercițiile fizice sunt principalele condiții pentru a scăpa de excesul de greutate.

Acest lucru este posibil atunci când o persoană care vrea să piardă în greutate face greșeli: fie nu respectă corect în dieta, fie nu face exerciții fizice. Iată care sunt cele mai comune greșeli.

1. Nu mănânci suficient. Când slăbești, este important să mănânci corect. Rezultatul pierderii în greutate nu se va vedea, dacă nu vei mânca suficient. Dietele care implică înfometarea nu doar că nu te vor scuti de excesul de greutate, dar vor provoca și daune ireparabile sănătății. 

Când o persoană încetează să mănânce suficient, corpul intră într-un mod de economisire a energiei și începe să stocheze rezerve în timpul perioadei de post. Ghici la ce duce asta? În loc să elibereze energie, corpul tău stochează excesul de grăsime. Nu te înfometa. Mănâncă alimente sănătoase care conțin proteine, grăsimi nesaturate și carbohidrați.

Cum să rămâi sănătos în sezonul răcelilor și a gripei? Urmează câteva reguli simple

2. Nu mănânci suficient de des. Este mai bine să mănânci cinci mese mici pe zi decât să una singură. Acest regim nu va face decât să vă agraveze problemele legate de excesul de greutate. Când mănânci frecvent pe parcursul zilei, metabolismul tău rămâne activ și nivelul zahărului din sânge rămâne stabil.

Pentru a spori efectul pierderii in greutate, renunță alimente precum pastele, produse de patiserie și pâine făcută din făină albă.

Vitamina B1, tiamina. Care este doza zilnică și ce afecțiuni previne. Deficitul poate duce la declin mintal

3. Uiți să numeri caloriile. Când numeri caloriile, este important să nu treci cu vederea lucrurile mărunte. Fiecare bucățică pe care o mănânci trebuie să fie numărată și inclusă în aportul total de calorii. Chiar și cea mai mică bomboană, o bucată de carne sau o felie de ciocolată pot compensa complet toate eforturile tale anterioare.

4. Nu ții cont de conținutul caloric al lichidelor. Atunci când numeri caloriile, trebuie să ții cont nu doar de valoarea energetică a alimentelor, ci și a lichidelor pe care le bei în timpul zilei. Mulți oameni ignoră conținutul de calorii al sucurilor, ceaiurilor și al băuturilor alcoolice. De asemenea, și acestea trebuie să fie incluse în tabelul de calorii pe care le consumi zilnic.

Dieta flexitariană, în ce constă și care sunt beneficiile. La ce trebuie să fiți atenți dacă vreți să o urmați. Hâncu: Împrietenim carnivorii cu vegetalele

5. Nu diversifici antrenamente. Pentru a pierde în greutate, este important să folosești toate grupele musculare  și să le dai o încărcătură în fiecare zi. Corpul uman are o memorie musculară excelentă. Și dacă corpul tău se obișnuiește cu aceeași activitate fizică, nu mai are sens să o faci.

Pentru a obține cele mai eficiente rezultate, dezvoltă-ți un program care să fie angajați toți mușchii corpului tău și când simți că îți este ușor să faci exercițiile și nu trebuie să depui un efort pentru a fle face, trebuie să crești imediat sarcina! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel