DOLIU ÎN MEDICINĂ: prof. dr. Aurel Babeș s-a stins din viață

DCMedical Team |
Data publicării:
Deces,
Deces,

Profesorul de Medicină Internă la Universitatea de Medicină și Farmacie Oradea, prof. dr. Aurel Babeș, s-a stins din viață. 

Doliu în medicina românească. Profesorul dr. Aurel Babeș, s-a stins din viață, la 78 de ani. 

Carmen Pantiș, președintele Colegiului Medicilor Bihor, a anunțat pe paginile de socializare despre tristul eveniment. „Drum lin spre stele domnule profesor BABES AUREL ! SINCERE CONDOLEANȚE familiei îndurerate”!

De asemenea, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și-a luat rămas bun de la profesorul dr. Aurel Babeș.

„Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice (SRDNBM) anunță cu regret trecerea în neființă a prof. dr. Petru Aurel Babeș, medic diabetolog. Dumnezeu să îl odihnească!

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate, alături de care se află gândurile noastre în aceste momente.

Născut în 1943, la Brașov, prof. dr. Petru Aurel Babeș a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București în 1967. Zece ani mai târziu, a devenit specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice, specialitate căreia i s-a dedicat pe tot parcursul vieții.

Din 1993, prof. dr. Babeș a intrat în învățământ, în cadrul Universității din Oradea. Printre ariile sale de interes în cercetare s-au numărat medicină internă şi diabet, nutriţie şi boli metabolice în întregime: corelaţii între diferite patologii, inclusiv cu alte domenii ( efectul diabetului, al tratamentului acestuia, respective al complicaţiilor asupra altor specialităţi: chirurgicale, ginecologice, neuropsihiatrie, stomatologice, etc).Prof. dr. Babeș era președintele Comisiei de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a Ministerul Sănătății.”

Dumnezeu să-l odihnească!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel