Efectele psihologice ale unui zâmbet sănătos și cum îl poți obține

DCMedical Team |
Data publicării:

Toată lumea poate să zâmbească, însă nimeni nu se gândește la asta în mod conștient. Unii oameni investesc timp și bani în tratamente dentare (cum ar fi aparatele dentare pentru adulți și copii) pentru a-și îmbunătăți zâmbetul, în timp ce alții îl acoperă cu mâna când își dau seama că zâmbesc. Zâmbetul Monalisei este faimos în întreaga lume, însă îndrăgostiții pot jura că zâmbetul iubitei lor este mai minunat și mai fermecător.

 

Un zâmbet este doar un zâmbet, însă există câteva efecte psihologice studiate pe care zâmbetul le are asupra ta dar și a celor din jurul tău. Zâmbetul poate fi făcut în mod conștient dar și inconștient când este însoțit de emoții plăcute.

Mulți oameni afirmă că zâmbetul poate transforma complet fața persoanei respective, luminând-o cumva, însă nu își dau seama că zâmbetul nu este doar o acțiune fizică; la nivel psihologic, ceva atât de simplu ca un zâmbet îți poate aduce beneficii minunate.

În primul rând, un zâmbet frumos și luminos îi afectează pe cei din jurul tău. Mulți oameni spun că fața unei persoane se schimbă, chiar întreaga înfățișare, atunci când aceasta zâmbește. De fapt, din numeroase teste psihologice a reieșit că oamenii au sentimente mai bune față de o persoană care apare cu zâmbetul de față decât o persoană ce are o expresie facială neutră. 

O persoană, indiferent de gen, este considerată mai atractivă atunci când zâmbește. Oamenii se comportă diferit în compania altor oameni ce zâmbesc și au un aspect fizic îngrijit și armonios. Oamenii zâmbitori sunt considerați mai de încredere, amabili și ușor de relaționat cu ei. 

Atunci când zâmbești, oamenii au mai multă încredere în tine căci dai impresia de sinceritate și bucurie, trăsături ce sunt atractive la orice persoană. Așadar, merită să investești într-un aparat dentar care să-ți rezolve probleme dentare ce îți vor readuce zâmbetul tău unic și minunat. 

Studiile medicale au arătat că, atunci când o persoană vede altă persoană zâmbind, partea numită cortex orbitofrontal a creierului dă un răspuns ca atunci când primește o recompensă. Oamenii se simt bine când văd alți oameni fericiți sau zâmbind, chiar dacă ei înșiși nu sunt cauza acelei stări emoționale. Mai mult de atât, cercetările au demonstrat că atât bărbații cât și femeile sunt atrași de imaginile cu oameni cu zâmbesc natural.

Zâmbetul este și contagios. Așa cum cineva cu un râs contagios îi poate face pe alții să râdă (chiar și necunoscuți), o persoană cu un zâmbet minunat îi afectează pe cei din jurul său și chiar determina să zâmbească la rândul lor. Cercetătorii de la Universitatea Uppsala din Suedia au descoperit că a te încrunta la cineva care zâmbește, deși este posibil, este destul de dificil de făcut decât actul de a zâmbi înapoi la persoana respectivă.

Creierul uman este configurat pentru a fi sociabil, de aceea o persoană care zâmbește va primi zâmbete înapoi, ceea ce îmbunătățește cortexul responsabil cu înregistrarea recompenselor. Când zâmbetul este contagios și toată lumea dintr-o încăpere este zâmbitoare, cortexul respectiv se activează imediat. Neuronii-oglindă se vor activa și ei, ceea ce va determina ca starea generală să devină mai relaxată și mai veselă.

Oamenii de știință, încă din 1924, au documentat felul în care zâmbetul ne afectează în mod direct dar și pe cei din jurul nostru. Indiferent de ceea ce facem sau unde o facem - de la activități plictisitoare până la cele plăcute precum ascultatul muzicii - expresiile faciale umane, în mod special zămbetul, au un impact mare nu numai asupra stării noastre mentale și emoționale, cât și asupra stării noastre fizice. Aceste efecte benefice sunt transmise și oamenilor din jurul nostru. 

Zâmbetul ar putea fi cel mai simplu mod de a ne influența, pe noi și pe cei din jurul nostru, să avem o zi bună. De aceea merită să-l însănătoșim cu ajutorul aparatelor dentare; alătură-te celor ce susțin trendul preocupării pentru un aspect fizic și o sănătate dentară armonioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel