Bătrânii uitați de rude. Dr Adina Alberts: este EPIDEMIE de ABANDON

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Facebook.com/dradinaalberts
Foto: Facebook.com/dradinaalberts

Epidemie de abandon, așa descrie un medic care coordonează o asociație ce se ocupă de bătrâni, situația actuală. Ea relatează că a întâlnit povești extrem de triste ale unor vârstnici care, deși au copii, sunt lăsați să se descurce singuri. 

Dr. Adina Alberts, care se ocupă de o asociație ce are grijă de vârstnici, relatează cât de mulți bătrâni abandonați a întâlnit în ultima perioadă, abandonați de propriii copii. Ba, chiar detaliază cazul unei doamne în vârstă a cărei fiică locuiește aproape, însă nu o caută niciodată.

Iată ce a scris ea pe pagina ei de socializare:

„Bătrâni lăsați să se usuce de foame de proprii lor copii!
Avem stare de urgență sau stare de nepăsare în România?
Acest gând mă bântuie de când a început pandemia de coronavirus, de când mă ocup de vârstnicii neputincioși și am cunoscut mult prea multe cazuri! E trist!

Mergând din casă în casă, la bătrânii care ne-au solicitat ajutorul pentru medicamente și mâncare, am văzut cu ochii mei cum acești oameni nu sunt doar abandonați de lume, nu sunt doar victime ale unui sistem care pur și simplu i-a ignorat, ci sunt victime ale unui proces nenatural, lipsit de compasiune și peste puterea mea de înțelegere. Foarte mulți bătrâni sunt abandonați de proprii lor copii!

Cu rușine imensă, dar și cu resemnare, acești oameni apelează la Asociația mea, pentru că nu au altă soluție, nu au cui să ceară o pâine, o pungă de mălai sau o pastilă de durere. Nu le răspunde NIMENI la telefon!....
Copiii lor nu mai sunt de mult prin preajmă. Fie că s-au supărat în urma vreunei moșteniri, fie că nu le-au mai putut oferi bani din pensia lor de câteva sute de lei, ori pur și simplu nu au mai avut nevoie de „bătăi de cap”, de povara unui părinte bolnav care are nevoie de medicamente și mâncare.

Cu uimire am descoperit că toți bătrânii pe care i-am ajutat săptămâna aceasta au în suflet această durere. Aș putea să vă dau zeci de exemple, însă cazul văzut ieri a umplut paharul sufletului meu și am decis să vă scriu despre această EPIDEMIE DE ABANDON la nivelul României.

Doamna Marilena, 67 de ani, este o poetă desăvârșită. Din păcate, această doamnă are nevoie de ajutorul meu în această perioadă de izolare socială, pentru că suferă de mai multe boli grave. I-am dus medicamente, alimente și i-am montat un Holter de telemedicină prin care i-au fost monitorizate funcțiile vitale. Și i-am ascultat povestea.

Fragilă ca o floare, această poetă mi-a spus că are doi copii, pe care i-a crescut singură de la vârsta de 27 de ani. Fiica sa, spunea doamna Marilena, locuiește foarte aproape de dânsa, la blocul de vis a vis, și totuși, niciodată nu a pășit în casa ei.
Nu mi-a dat toate detaliile și nici eu nu am insistat să le primesc. Cred însă că orice ar fi făcut, orice s-ar fi întâmplat între ele, mama e tot mamă...

Cât despre sentimentul general pe care îl am în urma acestor acțiuni, vă spun doar atât: acum simțim toți apăsarea celor patru pereți în care ei își desfăsoară tot restul vieții lor, și putem înțelege mult mai bine sentimentul bătrânilor bolnavi și uitați, care trăiesc forțat, de ani întregi, într-o așa-zisă autoizolare.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel