Jocul calamarului: efectul secundar bizar pe care îl au oamenii după ce au vizionat filmul

Angela Sabău |
Data publicării:
Cosmaruri avem cu totii
Cosmaruri avem cu totii

Filmul „Jocul calamarului” (Squid Game) a înregistrat un succes neașteptat. Cu toate acestea, este considerat cel mai tulburător film de televiziune.

Serialul de succes Netflix „Squid Game” (Jocul calamarului) a devenit un fenomen cultural, fără doar și poate. Netflix a confirmat că, începând cu 12 octombrie, serialul a fost vizionat de 111 milioane de telespectatori, publicul său continuând să crească pe zi ce trece, făcându-l cel mai vizionat serial al serviciului de streaming din toate timpurile.

Deși fanii discută cu nerăbdare despre spectacol online și își planifică costumele de Halloween inspirate de Jocul Calamarului, acestea nu sunt singurele moduri în care spectacolul și-a afectat spectatorii – de fapt, pentru unii fani, vizionarea emisiunii a dus la un efect secundar nedumeritor.

Serialul distopic prezintă un grup de oameni cu datorii serioase, care concurează unul împotriva celuilalt pentru bani, iar cel are pierde, moare. Filmul a avut un impact atât de profund asupra multora dintre observatorii săi, încât pare să le fi pătruns în subconștient.

Conform cercetărilor efectuate de EachNight.com, căutările Google pentru termenul „vis despre calmar” au crescut cu 1800% pe tot globul începând cu 3 octombrie.

Mai mult decât atât, cercetătorii de la EachNight au descoperit că și căutările online pentru expresia „coșmar despre calmar” au crescut cu 4600% din 10 octombrie.

Asta semnifică faptul că serialul le provoacă fanilor vise legate de filmul ”Squid Game”, despre varietatea întunecată și înfricoșătoare.

Un reprezentant al EveryNight a încercat să explice acest fenomen, spunând: „Squid Game ne-a saturat absolut cultura de la lansarea sa pe Netflix, inspirând noi tendințe și ducând la discuții nesfârșite pe rețelele sociale. Este absolut firesc pentru ceva care a avut un impact atât de puternic.

Squid Game are multe comentarii sociale importante, mulți oameni s-au referit la el drept cel mai tulburător spectacol pe care l-au vizionat, iar aceste date sugerează că nuanțele sale mai întunecate devin o caracteristică a viselor și coșmarurilor pe care le au oamenii”.

Așadar, deși s-ar putea să vrei totuși să ajungi din urmă cu hit-ul Netflix pentru a fi la curent cu subiectul, s-ar putea să vrei să te gândești să iei o pauză între ultimul episod și ora de culcare, sau să riști să ai niște vise foarte întunecate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel