Legumele și fructele de toamnă cu puține calorii. Include-le în dieta ta

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Legumele și fructele de toamnă cu puține calorii. Foto: Freepick @KamranAydinov
Legumele și fructele de toamnă cu puține calorii. Foto: Freepick @KamranAydinov

Legumele și fructele de toamnă ne ajută să facem față tentațiilor alimentare. Odată cu venirea frigului, consumăm alimente care ne aduc kilograme în plus.

Nutriționiștii spun că putem evita să ne îngrășăm iarna, dacă vom include în meniul nostru legumele și fructele de toamnă, care au puține calorii. În plus, aceste legume și fructe ne ajută să ardem caloriile.

Nu trebuie să ne înfometăm dacă dorim să slăbim. Organismul se va răzbuna și va începe să facă depozite. Soluţia este să fim atenți la ceea ce mâncăm.

10 alimente bogate în Zinc. De ce trebuie să le mănânci și ce beneficii au pentru sănătate

Iar dacă vrem să slăbim trebuie să includem în meniul nostru zilnic legumele și fructele de toamnă cu puține calorii.

Sfecla roşie. Deşi conţine o cantitate mare de zahăr, sfecla este foarte săracă în calorii. Putem combina sfecla cu alte legume și vom câștiga un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele.

Usturoiul. Un beneficiu mai puţin cunoscut al usturoiului este că leguma ne ajută să scădem în greutate.  

Frunzele de ţelină. Sunt foarte sărace în calorii, spre deosebire de rădăcină. Două frunze de ţelină au doar 10 calorii (95% din greutatea lor fiind constituită din apă) şi foarte multe fibre.

7 alimente care aduc fericirea. Cum îți influențează starea de spirit

Broccoli. Este bogat în fibre şi nutrienţi, elemente esenţiale pentru sănătate. În plus, este o legumă săracă în calorii şi săţioasă.

Porumb. Un ştiulete are doar 83 de calorii. În plus, este bogat în potasiu şi tiamină, fibre şi proteine fiind foarte săţios.

Dovleac. Sărac în calorii, bogat în fibre, vitamine şi minerale,  dovleacul conţine şi mult betacaroten.

Varză. Un alt aliment bogat în fibre şi sărac în calorii, care este şi foarte hrănitor.

Cele mai sănătoase băuturi pentru persoanele cu diabet

 

Ciuperci. Gustoase şi hrănitoare, ciupercile sunt sărace în calorii, au  puţine grăsimi, multe fibre şi sunt bogate în potasiu, seleniu, acid folic, vitamina B6 şi zinc. Dacă vei consuma timp de două săptămâni ciuperci, vei slăbi vizibil.

Păstârnac. Este o rădăcinoasă plină de savoare, dar săracă în calorii. Induce senzaţia de saţietate foarte repede.

Ardei iute. Dă gust şi aromă multor feluri de mâncare şi are puţine calorii. În plus, stimulează metabolismul, arde grăsimea și prelungind senzaţia de saţietate.

Aceste obiceiuri scurtează viața. La ce trebuie să fiți atenți

 

Aceste obiceiuri scurtează viața, spun medicii, care ne sfătuiesc să renunțam la ele. Aflați care sunt acestea. 

Orice persoană trebuie să aibă grijă de sănătatea sa și să știe că aceste obiceiuri scurtează viața. În plus, dacă doresc să-și crească semnificativ speranța de viață, trebuie să renunțe la ele. Prin urmare, multe persoane au renunțat deja la țigări și alcool, obiceiuri duc la un deces prematur. 

Există însă și factori mai puțin evidenți care, de asemenea, nu au un efect bun asupra sănătății.

Fără stres. Unele persoane sunt sensibile la problemele cotidiene și la veștile proaste, ceea ce le poate agrava starea de sănătate. Experiențele negative duc la boli ale sistemului cardiovascular. De asemenea, atitudinea emoțională față de orice eveniment zilnic poate provoca stres și depresie.

Licoarea preparată în câteva minute. Are efect asupra digestiei

Adoptați un animal de companie. Compania unui animal de companie poate crește speranța de viață. Experții spun că prezența, în casă, a unui câine sau a unei pisici îmbunătățește starea sistemului nervos. De asemenea, animalele de companie au un efect pozitiv asupra inimii.

Privarea de somn. Importanța unui somn sănătos nu poate fi subestimată. Dacă somnul din timpul nopții durează mai puțin de opt ore, atunci acest lucru scurtează speranța de viață. Un somn sănătos ar trebui să fie o prioritate pentru orice persoană.

Fast-food.  Încă nu toată lumea și-a dat seama de adevăratul pericol al fast-food-ului. Cel mai adesea, aceste alimente sunt asociate cu riscul de a dezvolta cancer, diabet, obezitate și boli ale sistemului cardiovascular. Produsele din carne semifabricată au același efect.

Ciorba, benefică pentru sănătate. Ce avantaje are consumul acesteia, dar la ce trebuie să fii atent

Poluarea și dezordinea din casă. Curățenia și aerul proaspăt sunt garanția unui sistem imunitar puternic și a sănătății căilor respiratorii. Prin urmare, în mod regulat, trebuie să faceți curățenie în casă.

Încercați să renunțați la produsele chimice de uz casnic agresive, care sunt agresive și  scurtează viața. Folosiți produse naturale, care sunt blânde cu sănătatea și mediul înconjurător. Nu uitați să aerisiți, în mod regulat, toată casa.

Combate rapid insomniile. Zece sfaturi care funcționează

Stil de viata sedentar. Este dificil să vă îmbunătățiți starea de sănătate, dacă sunteți sedentar și nu faceți mișcare. Mișcarea și activitatea sunt soluția pentru o sănătate bună și longevitate. Prin urmare, este necesar să aveți cel puțin o activitate fizică moderată în fiecare zi. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel