Metodă revoluționară de reparare a cartilajului deteriorat

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cartilajul articulatiilor s-ar putea regenera
Cartilajul articulatiilor s-ar putea regenera

O echipă de cercetători afiliați la instituții din China au creat un hidrogel injectabil pentru a fi folosit la repararea cartilajului deteriorat.

Cercetători din China au creat un hidrogel injectabil pentru a fi folosit la repararea cartilajului deteriorat. Procedura nu presupune intervenție chirurgicală și a fost aplicată pe șoareci și porci.

Despre invenția lor și cum se aplică au scris în lucrarea științifică pe care au publicat-o în revista Science Advances.

Repararea cartilajului rupt sau erodat s-a îmbunătățit dramatic în ultimii ani, pe măsură ce oamenii de știință au învățat să crească condrocite (celule care cresc în cartilaj) și să le folosească pentru a încuraja creșterea noului cartilaj. Un dezavantaj major al unui astfel de tratament este însă necesitatea de a tăia pielea și de a deschide zona care urmează să fie tratată. Un astfel de tratament poate duce la o recuperare dureroasă pe parcursul mai multor luni. În acest nou efort, cercetătorii au dezvoltat un tip de hidrogel care poate fi utilizat pentru același tip de tratament fără a fi nevoie de intervenție chirurgicală.

Hidrogelul dezvoltat de echipă a implicat utilizarea polimerizării inițiate de lumină, precum și a compușilor organici iminați reticulați induși de lumină. Rezultatul a fost un gel care ar putea fi aplicat pe o schelă și care s-ar întări numai atunci când este expus la lumina ultravioletă.

Gelul se va întări în decurs de zece secunde, permițând schelelor cu încărcătura sa de condrocite să crească cartilaj nou. Teste s-au făcut pe șoareci și porci. La rozătoare au descoperit că după aproximativ șase luni, cartilajul la porci a fost refăcut. Cercetătorii intenționează să continue testarea abordării lor cu hidrogel și se așteaptă să înceapă în curând studiile la om, potrivit medicalxpress.

Studiul științific poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel