Premieră mondială: Marea Britanie încurajează fumătorii să înlocuiască țigările cu produsele pentru vapat

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
premiera mondiala. FOTO: Freepik @prostooleh
premiera mondiala. FOTO: Freepik @prostooleh

Femeilor însărcinate li se vor oferi, de asemenea, stimulente financiare pentru a le ajuta să renunțe la fumat, ca parte a unui pachet amplu de măsuri pentru a reduce rata fumatului în Marea Britanie.

Un milion de fumători vor fi încurajați să înlocuiască țigările cu dispozitivele pentru vapat, în cadrul noului program pilot ”Schimbă pentru a te opri”, menit să îmbunătățească starea de sănătate a națiunii și să reducă rata fumatului, conform unui comunicat al Departamentului de Sănătate și Asistență Socială al Marii Britanii, publicat pe site-ul Guvernului britanic.

În cadrul acestui program național, primul la nivel mondial, fiecare 1 din 5 fumători din Anglia va primi un kit inițial de trecere la vapat, precum și sprijin emoțional pentru a-i ajuta să renunțe la acest obicei, ca parte a unei serii de noi măsuri menite să ajute guvernul să își îndeplinească ambiția de a reduce rata fumatului la 5% sau mai puțin până în 2030.

Autoritățile locale vor fi invitate să ia parte la acest program în cursul acestui an și fiecare dintre acestea va concepe un program adaptat nevoilor specifice, inclusiv prin prioritizarea anumitor categorii de populație.

Într-un discurs public, ministrul britanic sănătății, Neil O'Brien a anunțat, de asemenea, că, în urma succesului programelor locale, femeile însărcinate vor primi stimulente financiare pentru a le ajuta să renunțe la fumat. Aceasta va presupune, până la sfârșitul anului viitor, oferirea de vouchere alături de sprijin comportamental tuturor femeilor însărcinate care fumează.

De asemenea, guvernul ia în calcul introducerea unor materiale informative obligatorii în pachetele de țigări, cu mesaje pozitive și informații care să ajute oamenii să renunțe la fumat.

În plus, o măsură drastică va fi adoptată împotriva vânzărilor ilicite de produse pentru vapat, ca parte a seturilor de măsuri menite să împiedice copiii și nefumătorii să se apuce de acest obicei, care este din ce în ce mai popular în rândul tinerilor.

Noile politici vor contribui la realizarea celor 3 obiective ale guvernului: de a ajuta un număr mai mare de adulți să renunțe la fumat, de a împiedica copiii și nefumătorii să înceapă să fumeze și de a folosi vapingul ca instrument de renunțare la fumat pentru adulții fumători.

Reducerea ratei fumatului reduce numărul de boli asociate fumatului care trebuie tratate, reducând, la rândul lor, presiunea asupra sistemului național de sănătate și contribuind la îndeplinirea priorității de a reduce listele de așteptare, se mai arată în comunicatul de presă al Departamentul de Sănătate și Asistență Socială al Guvernului britanic.

În colaborare cu agențiile responsabile și având în vedere experiența guvernului cu organizația Trading Standards privind combaterea tutunul ilicit, se va oferi, de asemenea, o finanțare suplimentară de 3 milioane de lire sterline pentru a crea o ”echipă specializată de aplicare a reglementărilor privind comerțul ilicit de produse pentru vapat”, pentru a pune în aplicare normele privind vapingul și pentru adresarea vapingului ilicit și a vânzărilor către minori.

Ca parte a noilor măsuri, autoritățile britanice vor publica, de asemenea, o strategie actualizată în acest an pentru combaterea contrabandei cu tutun. Aceasta va stabili în mod strategic modul în care autoritățile britanice vor continua să urmărească, să prindă și să pedepsească persoanele implicate în comerțul ilicit cu tutun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel