Risc de infectare de CINCI de ori mai mare pentru această categorie de populație. TOATĂ lumea a interacționat cu ei

Angela Sabău / 02 noi 2020 / 15:32
Coronavirus
Coronavirus

Există o categorie de angajați care sunt de cinci ori mai expuși infectării decât restul populației. Nu sunt angajați în sănătate, dar sunt considerați, totuși, „lucrători esențiali” și toată lumea interacționează cu ei.

Acum sunt ”lucrători esențiali”, deși până la venirea pandemiei Covid nu toată lumea îi percepea așa. Acum au una dintre profesiile cu cel mai mare risc de infectare. În acest context, un grup de cercetători de la Harvard a descoperit că 20% dintre acești angajați din Massachusetts (SUA) au avut rezultate pozitive pentru Covid-19, iar majoritatea dintre ei nu prezentau simptome când au fost testați.

O altă problemă este că o proporție mare de cazuri de Covid-19 sunt asimptomatice, dar transmiterea are loc și în faza presimptomatică a pacienților care, în cele din urmă, prezintă simptome. Conform studiilor, acești pacienți sunt contagioși cu două zile înainte de apariția primelor simptome.

Vezi despre ce profesie este vorba și cine sunt angajații aflați la risc major de infectare, pe DC NEWS. 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy