SARS-CoV-2: ce rol au țânțarii în transmiterea lui la om

Angela Sabău / 17 iul 2020 / 23:16
Infectie transmisă de țânțari
Infectie transmisă de țânțari

Virusul SARSC-CoV-2 a produs o pandemie care încă se extinde în toată lumea și este unul dintre cei mai contagioși viruși cunoscuți până acum. Cercetătorii au vrut să afle dacă acesta poate fi transmis la om de către țânțari.

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Kansas este primul care confirmă faptul că SARS-CoV-2 nu poate fi transmis oamenilor de către țânțari.
Stephen Higgs, vicepreședinte asociat pentru cercetare și director al Institutului de Cercetare Biosecuritate al universității sau BRI, împreună cu colegii de la BRI și Colegiul de Medicină Veterinară au avut concluziile publicate pe 17 iulie de Nature Scientific Reports.
Articolul, „Eșecul SARS-CoV-2 de a infecta sau reproduce la țânțari: o provocare extremă”, detaliază concluziile studiului, care furnizează prima investigație experimentală asupra capacității SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19 boala, pentru a infecta si a fi transmise de țânțari.

Studiul a constatat în cele din urmă că virusul nu este în măsură să se reproducă în trei specii comune de țânțari distribuite pe scară largă - Aedes aegypti, Aedes albopictus și Culex quinquefasciatus - și, prin urmare, nu pot fi transmise la oameni.

 

Studiul, aici.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy