Spitalul regional Craiova, cât va costa. Hotărârea Guvernului


Guvernul urmează să adopte în şedinţa de luni un proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii "Spital regional de urgenţă Craiova".

Potrivit anexei actului normativ, costul total al investiţiei se ridică la 2.850.508.000 de lei, din care 1.684.166.000 de lei acoperă partea de construcţii-montaj a clădirii în care va funcţiona unitatea medicală, anunță Agerpres.

"Obiectivul de investiţii se va realiza din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Sănătăţii, precum şi din alte surse legal constituite în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii", se arată în document.

Pe agenda şedinţei Executivului de luni se regăseşte şi o hotărâre pentru aprobarea Studiului de fundamentare pentru construirea şi operarea unei bănci naţionale de sânge, plasmă umană şi celule stem.

Guvernul va aproba, tot prin hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 1.073.250 lei pentru sprijinirea unui număr total de 299 de familii şi persoane singure, din mai multe judeţe ale ţării, care se află în situaţii de necesitate ori deosebite, cauzate de incendii, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate a acestora.

Executivul urmează să aprobe şi indicatorii-tehnico economici pentru investiţii la mai multe baze militare din ţară şi în porturile Ovidiu şi Medgidia.

Proiectul de act normativ privind mărirea salariului minim de 1 ianuarie 2020 nu se află pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern, dar el ar putea figura pe lista suplimentară a reuniunii. Săptămâna trecută, reprezentanţii Guvernului au purtat discuţii pe acest subiect cu sindicatele în formatul Consiliului Naţional Tripartit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel