UMF „Carol Davila” a urcat 200 de poziții în Top 500 Shanghai

Georgiana Ioniță / 24 sep 2019 / 09:56
UMF București  FOTO: Dana Lascu
UMF București FOTO: Dana Lascu

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București a urcat anul acesta 200 de locuri în TOP 500 Shanghai, pe domeniul ”Medical Sciences”, fiind cotată între pozițiile 201-300, în contextul în care, în 2018, TOP 500 Shanghai a cotat Universitatea între pozițiile 401-500. 

TOP 500 Shanghai este unul dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților prin prisma indicatorilor de excelenţă – de educaţie şi de cercetare – folosiţi în analiză.

" Ascensiunea remarcabilă pe care a avut-o Universitatea noastră în acest prestigios TOP internațional , în decurs de numai un an, demonstrează încă o dată că misiunea noastră academică își continuă ferm traiectoria spre tot ceea ce putem numi performanță la cel mai înalt nivel" a declarat Acad. Ioanel Sinescu, Rector al Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București.

La rândul său, Prof.Dr. Dragoș Vinereanu, Prorector cu probleme de cercetare științifică din cadrul UMF "Carol Davila" a precizat că " această poziționare a Universității noastre este cu atât mai meritorie cu cât, în acest Top, peste 99% dintre universități sunt pluridisciplinare. Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" este printre puținele universități din acest TOP dedicate doar domeniului medical, în condițiile în care în întreaga lume, activează aproximativ 27.000 de universități".

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy