Ziua Mondială a Sănătății. Federația Solidaritatea Sanitară: o zi în care lucrătorii din sănătate merită decizii ale guvernului care să arate respect

DCMedical Team / 07 apr 2021 / 13:40
Cadru medical
Cadru medical

Sindicaliștii de la Federația Solidaritatea Sanitară din România subliniază că miercuri, 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătății, medicii din asistentele merită decizii și măsuri guvernamentale prin care să li se arate respect.

Mesajul Federației Solidaritatea Sanitară din România pe Facebook, postat miercuri, 7 aprilie:

”Ziua Mondială a Sănătății. O zi în care lucrătorii din sănătate merită respectul și, mai ales, decizii și măsuri ale guvernului care să arate acest respect:

- măsurilor necesare pentru protecția sănătății și securității salariaților din sănătate (echipamente, circuite, resurse materiale și umane etc.)

- standarde privind durata de utilizare a echipamentelor individuale de protecție și asigurarea acestora în cantitatea necesară și la calitatea corespunzătoare - elaborarea unui normativ de personal adecvat tratamentului pacienților COVID-19

- reducerea timpului de lucru continuu în echipament individual de protecție la 3 ore

- creșterea salariilor de bază pentru toate categoriile de lucrători începând cu 1 ianuarie 2021 la nivelul prevăzut de legea salarizării pentru anul 2022. Anularea reducerii salariilor de bază prevăzută de OUG nr. 226/2020- respectarea dreptului legal la pensia de urmaș pentru copiii colegilor decedați la datorie.

Lista completă a ceea ce ar trebui să facă guvernul pentru a-și manifesta respectul față de lucrătorii din Sănătate: https://protest.solidaritatea-sanitara.ro/””.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy