10 persoane spitalizate după administrarea insulinei în loc de vaccinuri antigripale

Vaccin
Vaccin

Zece persoane de la o unitate de îngrijire din Oklahoma au fost spitalizate după ce li s-a injectat insulină în locul unui vaccin antigripal.

Opt dintre pacienți erau rezidenți ai casei Jacquelyn și doi erau angajați, a declarat pentru CNN Sgt. Jim Warring, de la poliția Bartlesville. Facilitatea servește persoanelor cu dizabilități intelectuale și de dezvoltare, potrivit site-ului web AbilityWorks,

Echipele EMS și pompieri care au răspuns miercuri după-amiază "au găsit ... mai multe persoane care nu răspund", a declarat șeful poliției, Tracy Roles, în timpul unei conferințe de presă acoperite de afiliatul CNN KTUL.

Cei mai mulți pacienți suferă simptome după administrarea medicamentului "nu au fost în măsură să explice problemele", a spus Warring. „Mulți dintre ei nu pot vorbi și nu sunt capabili să meargă".

„Toți acești oameni sunt simptomatici, au nevoie de ajutor, dar nu pot comunica ceea ce au nevoie", a spus Roles. "De aceea, aduc multe laude personalului pompier și EMS pentru că au făcut o treabă de excepție pentru identificarea problemei".

Farmacistul care a injectat insulina a fost un contractant și a mers miercuri la unitate pentru a administra vaccinul gripal rezidenților și angajaților, a declarat Rebecca Ingram, CEO AbilityWorks din Oklahoma, într-un comunicat.

Ingram a spus că toți oamenii care au primit injecția au avut reacții și au fost duși la Spitalul Jane Phillips din Bartlesville.

Câțiva au rămas joi spitalizați din cauza insulinei cu acțiune îndelungată care a fost administrată, a spus poliția.

Ingram nu a discutat dacă rezidenților și angajaților li s-a injectat insulină, dar a spus că autoritățile investighează „cauza reacțiilor la injecții".

"Nu am vazut niciodata o astfel de nefericire medicala la aceasta amploare", a spus Roles. "Dar, din nou, ar fi putut fi mult mai rău, cu siguranță ar fi putut fi foarte, foarte tragic."

Tony D. Sellars, directorul comunicațiilor pentru Departamentul de Sănătate al Statului Oklahoma, a declarat că agenția sa va examina raportul facilității cu privire la incident „pentru a determina dacă trebuie să urmărim sau dacă acțiunea lor a fost suficientă".

O anchetă este încă în curs de joi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel