170 de persoane s-au infectat cu norovirus, epidemie într-un parc național. Simptomele infecției

Dana Lascu |
Data publicării:
Circa 170 de turiști care s-au plimbat prin Parcul Național Yosemite s-au infectat cu norovirus.
Circa 170 de turiști care s-au plimbat prin Parcul Național Yosemite s-au infectat cu norovirus.

Circa 170 de persoane, care au vizitat Parcul Național Yosemite din SUA în ultimele săptămâni, s-au infectat și au dezvoltat o afecțiune gastrointestinală „corespunzătoare simptomelor date de norovirus”. 

Din cele aproape 170 de cazuri, deocamdată doar pentru două analizele au confirmat infecția cu norovirus, au anunțat joi oficialii Parcului Național Yosemite din SUA.

Cea mai mare parte dintre persoanele bolnave au vizitat Yosemite Valley, în apropierea sau în prima săptămână a lunii ianuarie, a precizat într-o declarație scrisă purtătorul de cuvânt al parcului, Scott Gediman, citat de Reuters și Agerpres. El a adăugat că numărul cazurilor noi semnalate a scăzut în ultimele zile.

Responsabili pe probleme de sănătate ai Parcului Național Yosemite investighează epidemia, a precizat Gediman, adăugând că „majoritatea covârșitoare a cazurilor semnalate corespund simptomelor norovirusului".

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, norovirusul declanșează o afecțiune digestivă extrem de contagioasă, care se transmite prin contactul cu persoanele infectate sau cu suprafețele contaminate, având drept simptome stări de vomă și diaree.

Gediman a precizat că în Parcul Național Yosemite au fost demarate „acțiuni complexe de salubrizare și protocoale sanitare sporite" ca urmare a epidemiei.

Simptomele infecției cu norovirus

Infecția cu norovirus poate provoca apariția bruscă a vărsăturilor și diareei severe. Acestor simptome li se pot adăugă: dureri puternice de stomac și crampe, febră ușoară, dureri musculare și deshidratare puternică datorată diareei. Unele persoane infectate cu norovirus nu prezintă semne sau simptome. Cu toate acestea, ele sunt încă contagioase și pot răspândi virusul către alții.

Virusul este extrem de contagios și este răspândit în mod obișnuit prin alimente sau apă care este contaminată în timpul pregătirii mesei sau a suprafețelor contaminate. De asemenea, puteți fi infectat printr-un contact direct cu o persoană infectată, atrag atenția expeții de la Clinica Mayo.

Diareea, durerile abdominale și vărsăturile încep de obicei la 12 până la 48 de ore de la expunere. Simptomele infecției cu Norovirus durează una până la trei zile, iar majoritatea oamenilor se recuperează complet fără tratament. Cu toate acestea, pentru unii oameni - în special sugarii, adulții în vârstă și persoanele cu afecțiuni subiacente - vărsăturile și diareea pot duce la deshidratare gravă și necesită îngrijiri medicale. Infecția cu norovirus apare cel mai frecvent în medii închise și aglomerate, cum ar fi spitale, case de bătrâni, centre de îngrijire a copiilor, școli și nave de croazieră.

Norovirusurile sunt greu de distrus deoarece pot rezista la temperaturi ridicate sau joase, precum și la majoritatea dezinfectanților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel