24 ianuarie, zi liberă. Uite ce spitale asigură asistența în București

Dana Lascu |
Data publicării:
UPU
UPU

24 ianuarie 1859 este data la care a avut loc Mica Unire, adică Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, un prim pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. În 2016, ziua de 24 ianuarie a fost declarată Sărbătoare Națională și este, de atunci, zi liberă. În București și în Ilfov, 9 spitale de urgență și Ambulanța vor asigura asistența medicală. Iată care sunt acestea:

Nouă spitale de urgență din București și Serviciul de Ambulanță al Capitalei vor asigura asistența medicală de urgență joi, 24 ianuarie, sărbătoare legală liberă.

Cele nouă unități spitalicești de gardă sunt:

- Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca,

- Spitalul Clinic de Urgență Universitar,

- Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”,

- Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan”,

- Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”,

- Spitalul de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri,

- Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice,

- Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”,

- Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M. S. Curie”.

Ambulanța are program normal

De asemenea, Serviciul de Ambulanță al Municipiului București va avea program de lucru normal. În mod special, pe 24 ianuarie, Ambulanța va elibera certificate constatatoare de deces în întreaga Capitală. Solicitările populației vor fi preluate la 112.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) va asigura un serviciu de gardă permanent la sediul din strada Spiru Haret nr. 14, tel/fax 021.313.77.39, 021.311.21.90.

Joi, 24 ianuarie - Ziua Principatelor Române, este zi liberă legală pentru că aniversăm înfăptuirii, în 1859, a Micii Uniri, adică Unirea Principatelor Române sunt conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel