4 probleme de sănătate cauzate de purtatul șosetelor

DCMedical Team |
Data publicării:

Probabil ai observat că uneori șosetele îți lasă o amprentă roșiatică pe glezne. Dacă se întâmplă o dată sau de două ori, poate fi un semn că elasticul care împiedică șosetele să alunece în jos este prea strâns. Dar dacă semnele pe picioare sunt frecvente, este un semnal pe care corpul tău îl folosește pentru a-ți spune că ceva ar putea fi greșit cu șosetele tale. 

1. Hipertensiune arterială 

Dacă ai o senzație deranjantă de picioare umflate, motivul poate fi excesul de lichid care se acumulează în picioare. De obicei, senzația nu este dureroasă, dar purtarea șosetelor poate deveni inconfortabilă. Tensiunea arterială ridicată este cauzată de retenția de lichide și îngreunează transportul de sânge de la inimă în tot corpul. 

2. Varice

Șosetele prea strânse pe glezne pot favoriza apariția varicelor. 

3. Deshidratare 

Dacă nu te hidratezi suficient, se pot deteriora vasele de sânge. Venele deteriorate permit acumularea de lichid în țesutul din jurul lor - picioare și glezne. Purtarea de șosete strânse pe picior pot maltrata vasele de sânge. 

4. Ciuperca piciorului

După ce ai făcut baie, usucă-ți bine tălpile înainte de a-ți lua soșete în picioare. Un mediu umed favorizează apariția micozelor și ciupercilor.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel