5 Semne de ALARMĂ care apar la subraț. Ce probleme de sănătate poți să ai

Dana Lascu |
Data publicării:
Sene apărute la subraț pot ascunde mai multe boli. Foto: Pixabay
Sene apărute la subraț pot ascunde mai multe boli. Foto: Pixabay

Probabil că nu acordați prea multă atenție zonei de la subraț, dar ați face bine să le verificați din când în când pentru că acolo apar câteva semne de alarmă care vă pot semnala că aveți unele probleme de sănătate. 

Poate că e greu de crezut, dar la subraț - axilele - sunt printre primele părți ale corpului care prezintă semne ale unui dezechilibru hormonal, alături de alte nereguli. Mirosurile neplăcute, transpirația și senzațiile ciudate care vin de la subraț pot fi toate semnele unor probleme de sănătate mai mari. Iată care:

1. Miros puternic neplăcut

Că transpirăm e ceva normal. Dar pe măsură ce transpirația se acumulează în piele, bacteriile încep să crească și să se înmulțească, provocând un miros îngrozitor. În majoritatea cazurilor, un duș ar trebui să amelioreze problema. Dar un miros extrem de înțepător, care pare să iasă de pe peste tot din corp, poate indica o problemă tiroidiană sau o schimbare hormonală. Merită consultat cu endocrinolog.

Acordați atenție mirosului ascuțit și dulce, care seamănă cu cel al fructelor putrezite sau de ojă, pentru că poate fi un semn al cetoacidozei, ceea ce înseamnă că organismul nu descompune zahărul așa cum ar trebui. Poate indica simptome de diabet sau pre-diabet. Dacă observați acest miros, mergeți la un control medical.

2. Mâncărime persistentă

Dacă aveți o mâncărime la nivelul brațelor care pur și simplu nu dispare, ar putea fi o indicație a pielii iritate. Este posibil să aveți o erupție de la epilat sau o reacție alergică la o nouă cremă de epilat sau deodorant. Mâncărimea persistentă poate fi, de asemenea, un semn al unei ciuperci sau al unei infecții bacteriene. 

3. Durere

Dacă aveți dureri la nivelul brațelor, aceasta poate fi cauzată de probleme musculare. Dacă ați ridicat greutăți sau ați făcut exerciții fizice intense, cel mai probabil a doua zi în mușchii din brațe, spate și piept vor fi dureroși. Iar această durere dispare, de regulă, singură. Dar dacă aveți durere persistentă și sensibilitate la subraț, consultați un medic. Poate fi cauzată de umflarea ganglionilor limfatici sau de inflamații în zonă.

4. Erupții

Axilele sunt zone unde propice pentru erupții cutanate, deoarece sunt calde și umede, un mediu în care infecțiile proliferează. Dacă observați o erupție cutanată combinată cu mâncărime, roșeață, descuamare sau umflături, consultați un medic. Se poate datora unei infecții. Erupțiile axilare pot fi, de asemenea, cauzate de reacții alergice, căldură excesivă, transpirație și frecare, notează davidwolfe.com.

5. Noduli

Axilele sunt zone cu mulți ganglioni limfatici mici care nu se observă, cu excepția cazului în care se umflă. Dacă simțiți un nodul în axilă, acesta poate fi un ganglion limfatic umflat. Umflarea ganglionilor limfatici poate fi un semn că ești pe cale să te îmbolnăvești sau că organismul luptă împotriva unei boli sau a unei infecții. Ganglionii limfatici care rămân umflați mai mult de o săptămână și nu dispar singuri pot fi semnul unei afecțiuni mai grave, inclusiv infecții sau chiar cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel