67 de paturi moderne şi performante pentru pacienţii SCJU Sibiu

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Foto: Facebook.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Foto: Facebook.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a fost dotat cu 64 de paturi noi, cu saltele şi noptiere pe roţi. Valoarea investiţiei este de 235.334 lei, cu TVA inclus. Paturile au fost distribuite pe mai multe secţii: Oncologie, Boli Infecţioase, Diabet-nutriţie şi spitalizare de zi Gastroenterologie.

SCJU Sibiu împreună cu Consiliul Judeţean Sibiu continuă investiţiile pentru îmbunătăţirea bazei materiale a celei mai mari instituţii sanitare a judeţului.

Astfel, spitalul a fost dotat cu 64 de paturi noi, cu saltele şi noptiere pe roţi. Valoarea investiţiei este de 235.334 lei, cu TVA inclus. Paturile au fost distribuite pe mai multe secţii: Oncologie, Boli Infecţioase, Diabet-nutriţie şi spitalizare de zi Gastroenterologie. Cel mai important beneficiar al acestei investiţii este Secţia Clinică Oncologie unde au fost schimbate toate cele 38 de paturi din dotare. De asemenea şi toate paturile (15) compartimentului Diabet au fost înlocuite. Paturile moderne şi performante sunt prevăzute cu 3 manivele pentru ridicare, au rama din oţel laminat, laterale pliabile din aluminiu şi au o sarcină maximă de 200 kg, noteză Agerpres. 

"Este un nou pas important pe care îl facem pentru îmbunătăţirea standardelor de calitate a serviciilor spitaliceşti, echipamentele achiziţionate fiind unele moderne, adaptate îngrijirilor medicale atât din perspectiva gradului de confort cât şi din cea a facilitării activităţii personalului medical. Beneficiem în acest sens de suportul continuu al Consiliului Judeţean Sibiu şi vom continua să investim în sănătatea sibienilor", a declarat Cornel Benchea, managerul SCJU Sibiu.

Paturile sunt echipate cu roţi cu frână, suport de perfuzie ajustabil iar picioarele sale nu sunt situate la acelaşi nivel cu cadrul tăbliilor ci în interiorul suprafeţei destinate pacientului faţă de ramele patului, pentru a preveni lovirea de către pacient, vizitatori şi personalul medical. Confortul pacientului este asigurat prin posibilitatea de ridicare în unghi de 35° pentru picioare şi de ridicare în unghi 75° a suportului pentru spate. Saltelele în trei secţiuni achiziţionate asigură un confort deosebit pacientului, fiind confecţionate din spumă poliuretanică cu un grad ridicat de elasticitate. Sunt prevăzute cu husa lavabilă din piele ecologică (poliester peliculizat), detaşabilă, cu fermoar. Noptiera pe roţi şi structură de aluminiu este una foarte utilă, concepută pentru mai multe destinaţii şi prevăzută cu tavă tip masă pliabilă cu decupaj de pahare, sertar glisant, spaţiu de depozitare cu poliţă si uşă din plastic ABS. Noptiera mai este dotată, pe ambele laterale cu suport de prosop.

"Ne bucurăm că, urmare a acestei dotări, toate paturile din una dintre cele mai solicitate secţii, anume Oncologia, au fost înlocuite iar pacienţii vor primi tratamentele în codiţii mult mai bune, lucru valabil şi pentru compartimentul Diabet, unde toate paturile sunt, de asemenea, noi. Totodată, în cadrul structurii de spitalizare de zi de la Gastroenterologie sunt repartizate 2 paturi iar la secţia Boli Infecţioase 8 paturi", a declarat Robert Fotache, Directorul Administrativ al SCJU Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel