Academia de Sănătate: Conf.dr. Dana Tomescu despre munca în terapie intensivă

Alexandra Mănăilă / 02 dec 2018 / 16:10

Invitata ediției de luni, 3 decembrie 2018, a emisiunii Academia de Sănătate de la DC MEDICAL va fi conf. dr. Dana Rodica Tomescu, care este doctor în științe medicale, medic primar ATI la Institutul Clinic Fundeni. Medicul anestezist este șeful secției clinice A.T.I.III din cadrul institutului, iar în perioada 2009–2011 a ocupat funcția de director medical al Institutului Clinic de Boli Digestive și Transplant Hepatic Fundeni.

Invitata prof. dr. Irinel Popescu, președintele Academiei de Științe Medicale și moderatorul emisiunii, face parte din echipa care a început demersurile de organizare a unei rețele naționale de transplant în România.

Medicul a participat în anul 1997 la prima prelevare multiorgan de la donator aflat în moarte cerebrală în Clinica de Chirurgie Generală a Spitalului Fundeni și a făcut parte din echipa care a realizat primul transplant hepatic în România. De asemenea, a fost anestezistul care a participat și la realizarea primului transplant de ficat de la donator în viață.

Împreună cu alți colegi, dr. Dana Tomescu a lucrat la elaborarea mai multor protocoale cum ar fi cel de diagnostic și declarare a morții cerebrale, cele de menținere a donatorilor aflați în moarte cerebrală pentru prelevarea de organe, precum și la implementarea strategiilor "transfusion-free" la transplantul hepatic.

Medicul a primit, de-a lungul carierei numeroase premii, printre care și Premiul pentru inovație acordat de Fundația"Dan Setlacec" pentru contribuții speciale în domeniul anesteziei – terapiei intensive la pacientul cu afecțiune hepatică / transplant hepatic pentru lucrarea "Prima combinație raportată dintre dializa hepatică de tip MARS și hemoadsorbția cu fltru de citokine în terapia insuficienței hepatice cronice acutizate".


Interviul LIVE va putea fi urmărit pe pagina de Facebook și pe cea de Youtube a DC MEDICAL, iar ulterior, aici, după ce înregistrarea VIDEO va fi atașată.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy