Algeria. Focar de holeră, descoperit în apropierea capitalei

Vlad Manolache |
Data actualizării: | Data publicării:

Algeria se confruntă cu o situație deosebit de gravă. Un focar de holeră a fost descoperit lângă capitală.

Originea focarului de holeră, care s-a soldat cu moartea a două persoane în nordul Algeriei, a fost descoperit în cursul unu râu care scaldă oraşul Bilda, situat la o distanţă de aproximativ 60 de kilometri de capitala Alger, se arată într-un comunicat publicat joi de Ministerului Sănătăţii şi citat de EFE.

În comunicatul difuzat prin intermediul televiziunii private 'Ennahar', Ministerul asigură că focarul provine din râul Ued Beni Azza, care ia naştere în munţii Chrea, la mai puţin de 60 de km de Alger. Râul străbate zone de culturi înainte să ajungă în localitatea de coastă Zeralda, la vest de Alger, iar apele sale sunt folosite la irigaţii.

A afectat 74 de persoane

În declaraţii acordate postului de televiziunii, Yamal Fuar, directorul general al Departamentului de prevenire şi luptă împotriva bolilor contagioase, a precizat că Ministerul a stabilit deja "un protocol de prevenire".

Focarul de holeră care până în prezent a afectat 74 de persoane a creat o puternică psihoză şi a declanşat o aprigă polemică după ce experţii au acuzat autorităţile de "incompetenţă".

Focar similar, descoperit în 2013

Algeria s-a mai confruntat cu un focar similar, în iulie 2013, în provincia Oran (vestul ţării), cu zeci de cazuri şi moartea unui minor. Ultima epidemie datează totuşi din 1986, când a afectat aproximativ 4.500 de persoane.

Holera este o infecţie intestinală acută provocată de ingerarea de alimente sau de apă infectată cu bacteria 'vibrio cholerae' şi care nu prezintă simptome la afecţiunile mai moderate. Poate totuşi provoca moartea în câteva ore, dacă bolnavul nu primeşte tratament în cazurile mai severe.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, aproape 143.000 de persoane mor anual în întreaga lume din cauza acestei boli care afectează în principal ţările aflate în război, sau care sunt afectate de sărăcie sau de catastrofe naturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel