Andrei Baciu: Trebuie să ajungem la standarde europene cât mai repede.

Adisa Codruț / 06 sep 2020 / 13:28
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Andrei Baciu, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, a declarat în cadrul dezbaterii ,,Impactul economic al studiilor clinice desfășurate în România” că trebuie să ajungem la standarde europene cât mai repede.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul sănătății, a declarat că „trebuie să ajungem la standarde europene cât mai repede, însă este important să știm și de unde pornim.”

El a mai menționat că există un decalaj privind accesul la medicmentele noi. „Știm cu toții decalajul privind accesul la tratamente noi, de aceea studiile clinice reprezintă o alternativă reală pentru pacienți. Trebuie să acordăm corpului medical din România posibilitatea, prin susținerea acestui domeniu al cercetării.

Trebuie să folosim sursele de finanțare europene care se întrevăd pentru perioada 2021-2027 pentru care putem începe să planificăm încă din perioada următoare.

Din nefericire acest domeniu, al studiilor clinice, nu a fost tratat cu maximă importanță în ultimii ani. Nu se pot schimba însă lucrurile peste noapte. Am încercat să accelerăm demersurile pentru a reduce diferențele între perioadă de așteptare din România și perioada de așteptare din alte țări. S-au identificat două soluții preliminare: prima este legată de schimbarea conformației în ceea ce privește accesibilitatea studiilor clinice, la care s-a lucrat în ultimele săptămâni, a doua măsură este cea a creșterii resursei umane care gestionează acest sector”, a spus el.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy