Bea ceai verde. Cinci motive pentru care ar trebui să o faci

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Bea ceai verde. Cinci motive pentru care ar trebui să o faci. Sursa - pixabay.com
Bea ceai verde. Cinci motive pentru care ar trebui să o faci. Sursa - pixabay.com

Bea ceai verde, dacă vrei să slăbești repede, spun nutriționiștii. Prin urmare, consumul de ceai verde a devenit foarte popular în întreaga lume.

Această băutură a venit la noi din China și a câștigat inimile multor europeni, de aceea bea ceai verde pentru a beneficia de toate substanțele pe care le conține. 

Pe lângă gustul excelent, ceaiul verde este o băutură cu adevărat vindecătoare, având zeci de beneficii.

Ceaiul verde poate ajuta la reducerea grăsimii corporale. În cercetările privind sănătatea inimii, s-a descoperit că extractul de ceai verde ajută pacienții să reducă depozitele de grăsime de pe pereții vaselor de sânge cu aproximativ 10%. 

5 alimente care te scapă de răceală. Sunt accesibile și pot fi consumate de toată lumea

Reducerea grăsimii corporale cu 10%, în special la persoanele supraponderale sau obeze, poate avea un impact semnificativ asupra reducerii riscului bolilor de inimă.

Ceaiul verde te poate ajută să slăbești. Pierderea grăsimilor este cheia pentru a pierde în greutate, mai ales dacă dorești să-ți menții masa musculară. 

Ceaiul verde are un gust natural plăcut și are un conținut scăzut de calorii.  Dacă îl poți bea fără îndulcitori adăugați, este un amplificator natural de energie, cu un conținut scăzut de calorii.

Ceaiul verde poate ajuta la reducerea inflamației. Deși boala cardiovasculară este adesea asociată cu inflamația, există multe alte afecțiuni, cum ar fi durerile articulare și afecțiunile pielii, în timpul cărora apar inflamații.

Trufele, luxul anti-cancer. Conțin un compus antioxidant puternic

Efectul antioxidant puternic, combinat cu proprietățile antiinflamatorii, fac din ceaiul verde un excelent agent preventiv pentru cei care se luptă cu astfel de boli.

Ceaiul verde are proprietăți antimicrobiene. S-a demonstrat că ceaiul verde ajută la combaterea bacteriilor și poate preveni infecțiile. Acest lucru se datorează suprimării bacteriilor la nivel celular, inclusiv a virușilor și ciupercilor. 

Ceaiul verde combate respirația urât mirositoare. Prevenirea infecțiilor este cheia pentru a rămâne sănătoși. Acesta poate fi și motivul pentru care ceaiul verde ajută la prevenirea respirației urât mirositoare.

Cu ceaiul verde vei obține același aport de cofeină ca de la o cafea. În plus, vei fi mai liniștit, știind că consumi o băutură antioxidantă, care îți stimulează energia și sănătatea.

Ceaiul de ghimbir proaspăt, o soluție miraculoasă împotriva tusei și răcelii

 

Ceaiul de ghimbir proaspăt cu lămâie este perfect pentru afecțiunile sezoniere și pentru a îmbunătăți digestia.

Ceaiul de ghimbir proaspăt cu lămâie este un adevărat remediu în caz de răceli și dureri în gât, dar și pentru o digestie proastă. Ghimbirul este un condiment și un remediu natural puternic. 

Lămâia și ghimbirul sunt potrivite a fi consumate, în special, în sezonul rece, deoarece au proprietăți de încălzire, dau căldură organismului și ajută la prevenirea afecțiunilor sezoniere.

Alimentele care dau arsuri la stomac. Unele te vor surprinde, NU le mai mânca niciodată seara

Ceaiul de ghimbir este un remediu natural, recomandat pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate.

În special, ceaiul de ghimbir are următoarele beneficii:

- promovează digestia,

- calmează durerea în gât,

- calmează tusea,

- potolește senzația de greață,

- ameliorează răceala și gripa,

- are efect de încălzire,

- întărește sistemul imunitar,

- favorizează purificarea organismului,

- stimulează pofta de mâncare,

- calmează durerile menstruale,

- reduce stresul,

- este un calmant natural al durerii și antiinflamator.

Cum se prepară ceaiul de ghimbir proaspăt

 

Cu doar trei ingrediente poți obține un remediu natural minunat pentru serile reci de iarnă. Ceaiul de ghimbir poate fi preparat sub formă de infuzie sau decoct. Pentru infuzie se folosește câte un plic de ceai de ghimbir pentru fiecare cană. 

Pentru decoct trebuie să ai ghimbir proaspăt, pe care îl poți cumpăra din magazinele bio sau din orice supermarket. Sfatul este să bei 2 căni de ceai de ghimbir pe zi.

Ceaiul care ajută la curățarea ficatului. Fecioru: Se face 4 zile pe lună, nu foarte des

Ceaiul de ghimbir, rețeta decoctului. Ai nevoie de 2 sau 3 felii de ghimbir proaspăt, 250 ml de apă fierbinte și 1 felie de lămâie.

Dacă vrei să adaugi lămâie în ceaiul de ghimbir, alege doar lămâi organice. Într-o cratiță se toarnă apa și se adaugă doua-trei felii de ghimbir și o felie de lămâie. De asemenea, poți  stoarce puțin suc de lămâie în apă. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 10 minute. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel