BILANȚ PARȚIAL: 5.922 de cazuri noi de COVID și 31 de decese raportate în ultimele 24 de ore

Dana Lascu |
Data publicării:
Pandemie, coronavirus       Photo by Gustavo Fring from Pexels
Pandemie, coronavirus Photo by Gustavo Fring from Pexels

BILANȚ PARȚIAL: Un număr de 5.922 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi au fost raportate 31 de decese, a informat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

BILANȚ PARȚIAL: „Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 7 ianuarie 2022, ora 10,00, în intervalul de 24 de ore au fost înregistrate 5.922 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 31 decese. Nu sunt raportate decese anterioare”, a precizat GCS.

Reamintim că numărul cazurilor de infecții COVID-19 a crescut îngrijorător de mult, de la o zi la alta, în ultimele două săptămâni, pe fondul răspândirii variantei OMICRON de coronavirus.

Astfel, în 19 decembrie erau 499 de cazuri noi de COVID pe zi, dar numărul acestora a început să crească constant, astfel că în 30 decembrie eram la 1.497 de cazuri pe zi. În 3 ianuarie am ajuns la 1.756, ieri la 3.900, miercuri au fost 4.893, iar astăzi au sărit de 5.900.

Siimptomele înșelătoare ale infectării cu OMICRON

De asemenea, trebuie subliniat că simptomele date de infectarea cu OMICRON par să fie diferite de cele ale variantelor precedente, inclusiv Delta, spun experții. Unele dintre aceste simptome COVID sunt ușor de ignorat, altele sunt ciudate pentru că nu sunt de obicei asociate cu astfel de infecții.

Simptomele infectării cu varianta OMICRON includ febră, oboseală și usturime în gât, care sunt simptome de răceală. Simptomele infectării cu OMICRON pot fi așadar ușor confundare cu cele ale unei viroze, pentru că de fapt varianta are un cod genetic asemănător cu cel al răcelii comune. Teoria emisă de experți despre apariția acestei variante este aceea că de fapt coronavirusul a suferit mutațiile - cele circa 50 de mutații de fapt - care au dus la apariția OMICRON după ce o persoană imunocompromisă (cu HIV) ar fi fost infectată și ar fi rămas în corpul acesteia suficient de mult cât să preia material generic de la o răceală comună.  

Citește și:Simptomele ÎNȘELĂTOARE ale OMICRON - Trei dintre ele sunt chiar ciudate

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel