În zilele noastre, ceasurile inteligente și clasice sunt mult mai mult decât simple instrumente pentru a ține timpul. Acestea ne ajută să monitorizăm activitatea fizică, somnul, sau chiar să răspundem la mesaje. Mulți dintre noi alegem să le purtăm aproape non-stop, de la dimineața până seara, dar acest obicei poate avea efecte negative asupra sănătății.
Dacă nu acordăm suficientă atenție modului în care ne purtăm ceasul, riscurile pot varia de la disconfort minor până la probleme de sănătate mai serioase. Iată ce se poate întâmpla dacă alegi să nu îți scoți ceasul deloc pe parcursul zilei.
Ce se întâmplă dacă porți ceasul mereu
Mulți dintre noi alegem să purtăm ceasuri inteligente sau clasice toată ziua, fie pentru a monitoriza pașii, somnul, sau doar pentru a ține timpul sub control. Deși este tentant să îl porți tot timpul, este important să știi că acest obicei poate duce la unele probleme de sănătate neplăcute. Iată ce riscuri ascunde purtarea unui ceas pe tot parcursul zilei.
1. Poți resimți dureri la încheietura mâinii
Dacă porți ceasul toată ziua, comprimarea continuă a nervilor de la încheietura mâinii poate duce la dureri neplăcute. În plus, dacă ceasul este prea greu sau prea voluminos, iar cureaua este prea strânsă, acest lucru poate provoca chiar leziuni ale nervilor. Dacă simți amorțeală sau furnicături la nivelul încheieturii, este recomandat să ajustezi cureaua sau să îți dai o pauză de la purtarea ceasului, potrivit Bright Side.
2. Riscul de a dezvolta sindromul de tunel carpian
Dacă ignori disconfortul provocat de purtarea constantă a ceasului, acest obicei poate duce la afecțiuni grave, precum sindromul de tunel carpian. Aceasta este o afecțiune cauzată de comprimarea nervilor pe termen lung, ce poate duce la dureri constante și slăbiciune în mâini, chiar și după ce nu mai porți ceasul.
Ce ți se poate întâmpla dacă porți ceasul toată ziua. E mai grav decât crezi! - FOTO: Freepik@chatchanan366
3. Apariția semnelor pe piele
Deși cureaua ceasului ar trebui să fie suficient de strânsă pentru a preveni alunecarea, aceasta nu trebuie să apese prea tare pe piele. Dacă observi semne roșii care nu dispar rapid, acesta poate fi un semn că ceasul este prea strâns. Dacă nu ajustezi cureaua sau nu acorzi pielii timp să respire, acest lucru poate duce la iritații sau chiar erupții cutanate pe termen lung.
4. Poți avea crampe musculare
Purtând ceasul 24/7, compresia constantă a benzii poate restricționa circulația sângelui, ceea ce poate duce la amorțeală. Lipsa fluxului sanguin poate provoca crampe musculare dureroase și poate afecta performanța fizică sau chiar productivitatea la locul de muncă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.