China. Un scandal în industria vaccinurilor a provocat neîncredere națională

Vlad Manolache |
Data publicării:

China se confruntă cu o situație extrem de dificilă după ce o mare parte a populației nu mai are încredere în sistemul de vaccinare.

Un scandal în industria vaccinurilor a creat panică în rândul populației chineze care ar putea afecta sănătatea publică în următorii ani. Totul a început de la producătorul de vaccinuri Changsheng Biotechnology care ar fi falsificat documentele despre producerea și testarea vaccinurilor antirabice și ar fi schimbat în mod arbitrar parametri și echipamentul în timpul producției. În plus, vaccinurile împotriva difteriei, tetanosului și pertusis, care nu îndeplineau standardele, au fost deja administrate la 215.184 de copii chinezi. Mai mult 400.520 de vaccinuri DPT, care nu îndeplineau standardele, au fost deja produse și vândute în Hebei and Chongqing

15 persoane au fost arestate

După o anchetă puternică, 15 persoane din compania Changsheng Biotechnology, printre care și președintele, au fost reținuți.

Marea problemă, însă, este faptul că investigarea industriei de vaccinuri se pare că nu va pune capăt neîncrederii publice în vaccinuri. Astfel există riscul ca programul național de imunizare să nu mai aibă rezultatele așteptate 

Acest ultim scandal al vaccinurilor vine în urma unei serii de chestiuni alimentare și droguri false și substandard în China. Ca rezultat, mulți părinți și-au pierdut încrederea în sistemul de vaccinare. Deși nu au fost documentate, până la 31 iulie, cazuri de deces sau alte consecințe grave relevante pentru rabia subtip și vaccinurile DPT, vaccinurile substandard au fost raportate ca fiind otrăvitoare în mediile sociale și pe internet.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel