Coronavirus, China: Google, Facebook și Twitter încearcă să blocheze răspândirea de fake news

Dana Lascu |
Data publicării:
Social media
Social media

Giganții Google, Facebook și Twitter se străduie să blocheze răspândirea de informații false (fake news) legate de noul coronavirus din China, după ce postări care numesc boala „inventată” și care susțin că ea ar putea fi tratată cu ulei de oregano au devenit virale, punând în pericol sănătatea populației. 

În condițiile în care 106 oameni au murit, numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus din China a sărit de 4.500 și acesta s-a extins pe teritoriul a 18 țări, mai multe postări devenite virale care dezinformează au intrat în atenția giganților Google, Facebook și Twitter, care iau atitudine.

Giganții de pe internet încearcă să blocheze fake news – urile care susțin, printre altele, că pneumonia dată de noul coronavirus ar fi o „boală inventată" în laborator, ba chiar că ea s-ar putea vindeca cu ulei de oregano, sau pe cele care susțin că guvernul SUA ar avea chiar un patent pentru noul coronavirus încă din 2007.

Verificatorii (Fact-checkers) celor trei mari companii au constatat că aceste lucruri sunt complet neadevărat, iar firmele de tehnologie din Silicon Valley se luptă acum să oprească răspândirea unor astfel de informații false pentru a evita isteria în masă, notează Washington Post și Daily Mail Online.

„Această situație este în evoluție rapidă și vom continua demersurile către organizațiile de sănătate de la nivel mondial și regional pentru a oferi sprijin și asistență", a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook, Andy Stone, pentru Washington Post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel