Cum îți dai seama că suferi, de fapt, de depresie. Adriana Dobrescu: Este primul pas. Funcționăm din alegeri

Monika Baciu |
Data publicării:
EXCLUSIV
depresie - FOTO: Freepik@stockgiu
depresie - FOTO: Freepik@stockgiu

Cum îți dai seama că suferi de depresie. Ce trebuie să faci pentru a trece peste episoadele depresive.

Este important să recunoști semnele și simptomele depresiei pentru a putea căuta ajutor și tratament adecvat. În cadrul unei discuții în exclusivitate pentru emisiunea Ultrapsihologie de la DC MEDICAL, DC NEWS și DC NEWS TV, psihoterapeutul Adriana Dobrescu a adus în atenție importanța relațiilor în contextul luptei cu depresia. Dobrescu a subliniat că depresia poate avea un impact semnificativ asupra relațiilor cu partenerul, evidențiind că dificultățile personale și lipsa de satisfacție pot afecta negativ conexiunea cu cei din jur.

"Relațiile cu partenerul sunt o problemă. Depresia schimbă relația cu partenerul. În momentul în care nu ești mulțumit, în momentul în care nu ești aliniat cu tine, cu valorile tale, dacă nu simți bucurie, împlinire, cum poți fi mulțumit de omul de lângă tine? Cel mai important lucru este să ajungi în punctul în care tu să fii mulțumit cu tine.

Este primul pas, dacă nu cel mai important. Este un proces greu, nu se întâmplă peste noapte. Dacă nu ești mulțumit cu tine, cum ai putea să ai relații bune cu cei din jurul tău.

Trebuie să îți recunoști și meritele. Ai reușit, dar apoi important este să îți recunoști meritul, că ai reușit să ajungi aici. Noi funcționăm din alegeri. Fiecare lucru pe care îl facem în acesată viață este o alegere. Fii mulțumit cu ce ai acum! Și gândește-te cum poate să fie mai bine decât acum.

Starea de spirit este influențată de emoțiile și gândurile noastre. În momentul în care lucrez pe o emoție, sunt cuprins de furie. Lucrez pe ea cu terapia Reiki, acces-bar. Încerc să diminuez sau să elimin acest sentiment de furie", a spus Adriana Dobrescu, psihoterapeut, în exclusivitate la emisiunea Ultrapsihologie de la DC MEDICAL, DC NEWS și DC NEWS TV. 

Adriana Dobrescu a oferit astfel o perspectivă profundă asupra importanței auto-reflecției și gestionării emoțiilor în contextul luptei cu depresia și menținerea relațiilor sănătoase. Aceste sfaturi și abordări pot fi deosebit de utile pentru cei care se confruntă cu astfel de dificultăți în viața lor personală și relațională. 

Psihoterapetului a subliniat, însă, că în cazul în care pacientul este într-o stare depresivă accentuată, se recomandă terapie psihologică sau psihiatrică. 

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel