Cursuri de prim ajutor pentru preoți. Cine se oferă să le organizeze: Am susţinut peste 780 de sesiuni de curs, dar nu îmi amintesc să fi avut vreun preot

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Organizația „Părinți salvatori” care ține cursuri de prim ajutor pentru oricine dorește să învețe cum să salveze o persoană - bebeluși, copii sau adulți - care se îneacă, se oferă să-i învețe pe preoți cum să intervină în astfel de situații, pentru a evita să se mai întâmple tragedii precum cea e la Suceava.

Organizația caritabilă „Părinți salvatori”, se oferă să asigure preoților din România cursuri gratuite de prim ajutor, pentru a-i învăța cum să salveze o persoană care se îneacă, bebeluși, copii sau adulți, având în vedere că sunt manevre diferite.

Asociația organizează astfel de cursuri în întreaga țară. „..pentru că nimeni nu mai trebuie să se întrebe vreodată: "Cum ar fi fost dacă aș fi știut să intervin?!"”, spune Vasile Vlașin, inițiatorul acestui proiect.

Iată ce scrie el pe pagina Părinți Salvatori.
Am susţinut peste 780 de sesiuni de curs, la care au participat peste 21.000 de persoane, dar nu îmi amintesc să fi avut nici un participant preot. 
Poate că acum e momentul...
Pentru a evita viitoare tragedii, mă pun la dispoziţia tuturor preoţilor din România şi voi organiza indiferent cât de multe sesiuni de curs vor fi necesare, până când fiecare slujitor al Altarului va fi pregătit să intervină în caz de urgenţă.
În caz de înec (obstrucţie a căilor respiratorii) e nevoie de intervenţie imediată, în caz contrar intervine stopul cardio-respirator. 
Aşteptarea personalului medical calificat, fără efectuarea CORECTĂ a manevrelor de eliberare a căilor respiratorii şi, dacă se impune, resuscitare, scade şansele de salvare cu peste 95% !!!

De asemenea trag încă un semnal de alarmă cu privire la necesitatea amplasării de DEFIBRILATOARE AUTOMATE în locurile publice din toată ţara, inclusiv în biserici.
Distribuiţi acest mesaj pentru a fi văzut de fiecare preot, episcop şi conducător religios din România.Pentru programarea cursurilor pot fi contactat prin mesaj privat sau prin telefon sau whatsapp la 0749-93.66.88”.

Organizația a mai montat defribrilatoare în mai multe spații publice. „Singura biserică din România în care există un defibrilator este Biserica Ortodoxă „Izvorul negru”, din comuna Moisei, comuna mea natală, unde există o rețea de șapte defibrilatoare amplasate în spațiul public. Un defibrilator la biserica „Izvorul negru”, iar un al optulea va fi amplasat la Mănăstirea Moisei în curând”, mai spune Vasile Vlașin.

Organizația caritabilă „Părinți salvatori” a luat naștere în urma dramei soților Vlașin, care și-au pierdut fiul de numai câțiva anișori după ce s-a înecat cu bol alimentar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel