De ce să congelezi lămâile: motivul care te va surprinde

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Lămâia are numeroase beneficii pentru sănătate
Lămâia are numeroase beneficii pentru sănătate

Lămâile congelate pot fi utilizate în moduri uimitoare, pe care puțini și le-ar fi imaginat.

O mulțime de oameni adoră lămâile. Unii oameni le folosesc pentru a da puțin gust în plus băuturii, alții le folosesc pentru a desăvârși gustul mâncării, cum ar fi salatele sau peștele. Ne place tortul cu lămâie, plăcinta cu bezea de lămâie și budinca de lămâie și ne place să facem aceste delicatese dulci în mod regulat. Dar dacă folosim lămâile în mod regulat în bucătărie, ar fi bine să șuăm în calcul și congelarea lor.

Iată cum pot fi folosite:

Consumate ca atare

Știm cu toții că lămâile sunt acre, motiv pentru care nu sunt prea frecvent consumate ca o gustare. Dar, prin înghețare, lămâia își va pierde din gustul acru, ceea ce o va face mult mai comestibilă. În plus, fructul galben este super sănătos! Lămâile combate bacteriile, paraziții și viermii, conțin substanțe care vă vor ajuta să preveniți cancerul, să vă reglați tensiunea arterială și sunt benefice împotriva stresului și depresiei.

Coaja de lămâie

Coaja lămâii este de fapt cea mai importantă parte a fructului: coaja conține de 5 până la 10 ori (1) mai multe vitamine decât sucul. Asigurați-vă că spălați lămâia înainte de a o pune în congelator!

Congelarea lămâilor a devenit o practică obișnuită în multe gospodării. Scoateți lămâile spălate din congelator când sunt complet înghețate. Răzuiți coaja de lămâie înghețată și presărați-o peste salate, tăiței, supă, cereale pentru micul dejun, pahare cu apă sau peste înghețată. Coaja înghețată are un gust mult mai savuros decât coaja dezghețată.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel