Dr Carmen Dorobăț, despre invazia de șobolani din București: Am putea vorbi și despre un alt tip de epidemie

Dana Lascu |
Data publicării:
Sunt mai multe boli extrem de periculoase care pot fi transmise de șobolani. Foto. Pixabay
Sunt mai multe boli extrem de periculoase care pot fi transmise de șobolani. Foto. Pixabay

Dr Carmen Dorobăț, medic primar infecţionist, a explicat care sunt bolile grave pe care pot fi transmise de șobolani. 

Medicul infecționist Carmen Dorobăț spune că sunt mai multe boli extrem de periculoase care popt fi transmise de șobolani, boli care ar putea declanșa o altă pandemie.

„Prezența acestor rozătoare determină o boală foarte gravă care se numește leptospiroză și care poate să ducă la deces, pentru că afectează și ficatul și rinichiul și inima. Poate această mușcătură, la șobolanii agresivi, să ducă la suprainfecții cu flegmoane deosebit de grave, cu zone de necroză și fasceita necrozantă, o infecție gravă care duce la necroza straturilor superficiale de mușchi și piele, deloc ușoare, iar rozătoarele acestea aduc pe lângă ele și purici, în special în acest decor meteorologic umed și cald.

(...) Am putea vorbi și despre un alt tip de epidemie, cateogoric. În special când vorbim despre aglomerările urbane, cum este Bucureștiul, unde te aștepți să fii în siguranță maximă, fiind o capitală europeană. Trebuie luate de urgență măsuri în acest sens să nu populăm spitalele de boli infecțioase cu alte patologii pe care nu le-am întâlnit în generația noastră și de mult au apus”, a spus medicul infecționist Carmen Dorobăţ, la Antena3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel