Dr. Teodor Bădescu (SANADOR): consumul zilnic de alcool, chiar și moderat, poate duce la ciroză

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Dr. Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie, de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical, despre efectele alcoolului asupra ficatului. 

Dr. Teodor Bădescu (SANADOR) a explicat la Interviurile DC Medical și DC News că un consumul de alcool, chiar și moderat, poate duce la ciroză în anumite condiții. 

Sanador

„Consumul zilnic de alcool, chiar și în cantitate moderată, într-un interval  de timp de 10, 15 ani, poate duce la ciroză. Asta înseamnă că ar fi suficient că bei câte două beri pe zi și ai putea ajunge la ciroză”, sp de alcool pe zi,ne el. El a calculat un consum mediu de 30 ml de alcool pe zi pentru un bărbat, având în vedere că berea are între 5 și 7% din volum alcool. Astfel, două beri ar fi suficiente să creeze probleme, dacă sunt consumate timp îndelungat. 

El a vorbit și despre consumul de alcool ocazional, tipul de consum preferat al tinerilor care muncesc în cursul săptămânii, iar în weekenduri fac petreceri unde se consumă mult alcool. „E mai puțin nociv consumul ocazional, chiar dacă e în cantitate mai mare, decât consumul zilnic”, a mai precizat medicul.

Referindu-se la vin, el a precizat că medicii recomandă că e bine pentru sănătate un pahar la o masă de prânz și ocazional seara, însă depășirea acestei cantități, în timp îndelungat, ar putea duce la aceleași probleme.

Mai multe detalii pe această temă găsiți în materialul video atașat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel