Dr Virgil Musta: Cât rezistă anticorpii COVID după vaccinare. Răspunsul doctorului Virgil Musta

Dana Lascu |
Data publicării:
Femeie vaccinată contra COVID. Foto: RoVaccinare / Facebook
Femeie vaccinată contra COVID. Foto: RoVaccinare / Facebook

Medicul Virgil Musta a comparat titrul de anticorpi la două sau patru luni după rapel la 250 dintre colegii săi. Iată la ce concluzii a ajuns: 

Medicul infecționist Virgil Musta a studiat titrul de anticorpii dezvolați de vaccin la două și la patru luni de la vaccinare, la 250 de colegi de-ai săi, care s-au vaccinat în prima etapă a Campaniei Naționale. Dintre aceștia, medicul a epxlicat că patru medici au un titru de anticorpi mai mare decât în urmă cu două luni.

„La 60%, imunitatea a scăzut până la 50%, și dintre acestea, aproape jumătate au chiar sub 50% scădere a nivelului de anticorpi. Am mai constatat că 3 persoane, de fapt 4 persoane, au avut o creștere a nivelului de anticorpi față de precedenta determinare”, spune Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, citat de Antena3. 

Pentru cei care nu păstrează un titru acceptabil de anticorpi este posibil să fie nevoie de o a treia doză de vaccin, dar, cum nu există deocamdată o standardizare a titrului de anticorpi, probabil că se va face o prioritizare, a explicat, recent, col dr Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei naționale de Vaccinare contra COVID-19. 

„Sunt două acţiuni importante: pe de o parte, consolidarea răspunsului imun prin cea de-a treia doză la anumite categorii populaţionale la risc și, pe de altă parte, vorbim de cea de-a treia doză cu vaccinuri adaptate la variante virale mutante”, a explicat acesta, conform Antena3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel