Dr Virgil Musta: Cât rezistă anticorpii COVID după vaccinare. Răspunsul doctorului Virgil Musta

Dana Lascu / 21 mai 2021 / 23:26
Peste o sută de mii de doze de vaccin au fost făcut în weekend. Foto: RoVaccinare / Facebook
Peste o sută de mii de doze de vaccin au fost făcut în weekend. Foto: RoVaccinare / Facebook

Medicul Virgil Musta a comparat titrul de anticorpi la două sau patru luni după rapel la 250 dintre colegii săi. Iată la ce concluzii a ajuns: 

Medicul infecționist Virgil Musta a studiat titrul de anticorpii dezvolați de vaccin la două și la patru luni de la vaccinare, la 250 de colegi de-ai săi, care s-au vaccinat în prima etapă a Campaniei Naționale. Dintre aceștia, medicul a epxlicat că patru medici au un titru de anticorpi mai mare decât în urmă cu două luni.

„La 60%, imunitatea a scăzut până la 50%, și dintre acestea, aproape jumătate au chiar sub 50% scădere a nivelului de anticorpi. Am mai constatat că 3 persoane, de fapt 4 persoane, au avut o creștere a nivelului de anticorpi față de precedenta determinare”, spune Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, citat de Antena3. 

Pentru cei care nu păstrează un titru acceptabil de anticorpi este posibil să fie nevoie de o a treia doză de vaccin, dar, cum nu există deocamdată o standardizare a titrului de anticorpi, probabil că se va face o prioritizare, a explicat, recent, col dr Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei naționale de Vaccinare contra COVID-19. 

„Sunt două acţiuni importante: pe de o parte, consolidarea răspunsului imun prin cea de-a treia doză la anumite categorii populaţionale la risc și, pe de altă parte, vorbim de cea de-a treia doză cu vaccinuri adaptate la variante virale mutante”, a explicat acesta, conform Antena3. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy