Urmărește dezbaterea live

Dureri abdominale și constipație? 5 semne că ar putea fi diverticulită

Din ce în ce mai mulți oameni suferă de probleme digestive. Stresul, o dietă bogată în grăsimi și săracă în fibre, lipsa activității fizice sau chiar administrarea anumitor medicamente sunt factori care duc la tulburări de tranzit intestinal. Această afecțiune provoacă dureri abdominale, constipație sau chiar diaree. Deși un stil de viață sănătos este de obicei suficient pentru a atenua aceste simptome, în unele cazuri, ele pot fi semne ale diverticulitei, o inflamație foarte frecventă care provoacă dureri severe.

Diverticulita apare în general la persoanele cu vârsta peste 40 de ani, așa cum este detaliat pe site-ul Clinicii Mayo.

Diverticulita este o afecțiune care apare atunci când diverticulul (o formațiune asemănătoare unui sac), care este localizat la nivelul peretului colonului, se inflamează sau se infectează. Când apar acești diverticuli, se numește diverticuloză. Asimptomatică, această afecțiune nu provoacă dureri specifice. Cu toate acestea, uneori buzunarele mici se inflamează și se infectează. În acest caz, vorbim de diverticulită. 

Care sunt simptomele acestei boli? 

Diverticulita ușoară poate fi tratată destul de repede. Persoanele cu această formă mai blândă își pot continua viața prin odihnă, modificări ale obiceiurilor alimentare și antibiotice. Cu toate acestea, atunci când diverticulita este severă sau recurentă, poate necesita intervenție chirurgicală. Iată care sunt simptomele diverticulitei pe care ar trebui să le știi: 

1. Durere persistentă 

În cazul diverticulitei, durerea constantă care persistă câteva zile pe partea stângă jos a abdomenului poate fi revelatoare. În cazuri rare, partea inferioară dreaptă poate fi locul durerii.

2. Greață și vărsături

Greața și vărsăturile sunt simptome frecvente în diverticulită. 

3. Febră 

Persoanele cu diverticulită suferă adesea de febră care provoacă oboseală severă.

4. Dureri de stomac

Durerile abdominale pot apărea de mai multe ori în timpul zilei. 

5. Constipație sau diaree

Uneori confundată cu sindromul intestinului iritabil, diverticulita este unul dintre motivele pentru care unii oameni se constipă adesea. 

Pe lângă aceste 5 simptome frecvente, boala poate fi însoțită de balonare, prezența sângelui în scaun sau urinarea periodică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel