Fumători. De ce noul coronavirus este atât de dăunător pentru plămâni?

Fumătoare
Fumătoare


Persoanele a căror sănătate pulmonară este afectată de factori precum boli pulmonare sau fumat, tind să aibă un risc mai mare pentru simptome mai severe de COVID-19.

Potrivit experților de la Mayo Clinic, COVID-19 poate afecta semnificativ plămânii.

Simptome

COVID-19 este în primul rând o boală respiratorie care este cauzată de un virus. Poate declanșa simptome precum febră, tuse și dificultăți de respirație. Simptomele variază mult, de la foarte ușoare până la severe. Pentru cei ale căror simptome sunt mai severe, boala duce adesea la pneumonie - o infecție care inflamează sacii de aer din plămâni. Pneumonia poate necesita spitalizarea și utilizarea unei mașini respiratorii sau a ventilației. În unele cazuri, dificultățile de respirație însoțite de pneumonie pot pune viața în pericol.

"Sănătatea slabă a plămânilor pare să joace un rol în decesele legate de COVID-19. Deși fumatul nu este singurul factor care influențează sănătatea pulmonară, dar are un efect considerabil. Cercetătorii cred că fumatul îi face oamenii mai sensibili la infecția COVID-19 și complicațiile sale, deoarece fumatul dăunează apărării naturale a organismului împotriva unor bacterii și viruși. Datele din China arată că rata mortalității cauzate de COVID-19 în țara respectivă se ridică în general la puțin peste 2%. Pentru persoanele care aveau boli pulmonare înainte de infecție, această rată este mult mai mare la 6%. Alte afecțiuni medicale care stau la baza sunt, de asemenea, o diferență. Pentru persoanele cu boli cardiovasculare care au dezvoltat COVID-19 în China, rata mortalității a fost mai mare de 10%. Pentru cei cu diabet zaharat, aceasta a fost de 7%, iar la persoanele care aveau tensiune arterială ridicată, 6%. În plus, cu cât persoanele sunt mai în vârstă, cu atât riscul lor de boli severe este mai mare", explică experții de la Mayo Clinic.

Așadar, faptul că ești fumător crește riscul de a dezvolta simptome mai severe dacă contractezi COVID-19. Dar și alți factori joacă un rol în acest risc, inclusiv vârsta și orice problemă de sănătate de bază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel