Ministerul Sănătății: 131 de unități de primire urgențe (UPU) vor fi dotate cu echipamente de telemedicină de ultimă generație

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
ministerul sanatatii foto: Facebook Ministerul Sanatatii
ministerul sanatatii foto: Facebook Ministerul Sanatatii

Domeniul medical este în continuă evoluție, aducând descoperiri și inovații care schimbă în mod semnificativ modul în care îngrijim sănătatea și tratăm diverse afecțiuni. Ministerul Sănătății anunță că se vor investi 6.5 milioane de lei în Unitățile de primire urgențe din București, Tg. Mureș, Timișoara și Iași.

Ministerul Sănătății a publicat joi, pe pagina oficială de Facebook, că Unitățile de primire urgențe (UPU) vor fi dotate cu echipamente de telemedicină de ultimă generație. Astfel, în urma finalizării licitației internaționale pentru achiziționarea acestor echipamente destinate sistemului național de telemedicină de urgență, contractul de instalare a acestora a fost semnat în această zi. 

Acest demers va permite dotarea a 131 de Unități de primire urgențe (UPU) și Compartimente primire urgențe (CPU) din spitale județene, municipale și orășenești cu echipamente IT (hardware și software), sisteme de comunicații date (audio și video), echipamente și dispozitive medicale specifice și alte echipamente necesare pentru asigurarea infrastructurii de comunicare cu centrele regionale de telemedicină de urgență din București, Tg. Mureș, Timișoara și Iași.

”Unitățile de primire urgențe (UPU) vor fi dotate cu echipamente de telemedicină de ultimă generație. Ministerul Sănătății a finalizat licitația internațională pentru achiziția de echipamente pentru sistemul național de telemedicină de urgență, iar contractul de instalare a acestora a fost semnat astăzi.

131 de Unități de primire urgențe (UPU) și Compartimente primire urgențe (CPU) din spitale județene, municipale și orășenești vor fi dotate cu echipamente IT (hardware și software), sisteme de comunicații date (audio și video), echipamente și dispozitive medicale specifice și alte echipamente pentru asigurarea infrastructurii necesare comunicării cu centrele regionale de telemedicină de urgență (București, Tg. Mureș, Timișoara și Iași).

Rolul principal al sistemului de telemedicină este de a facilita asigurarea de consultații de specialitate la distanță pentru pacienții ce se prezintă la unitățile/compartimentele de primire urgențe, respectiv asigurarea unui diagnostic rapid și decizii cu privire la tratamentul și transferul pacienților între unitățile sanitare.

Sistemul va asigura transmiterea de date (audio și video) în timp real. Proiectul în valoare totală de 6.5 milioane de lei este implementat de Ministerul Sănătății prin proiectul Băncii Mondiale”, a anunțat Ministerul Sănătății pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel