O nouă teorie: Coronavirusul ar fi început să se răspândească încă din OCTOMBRIE și este mutant

Nou focar de coronavirus
Nou focar de coronavirus

Este posibil ca noul coronavirus să fi apărut încă din octombrie anul trecut, sugerează un nou studiu.

Un studiu genetic, realizat pe eșantioane de la peste 7.500 de persoane infectate cu COVID-19, indică faptul că noul coronavirus s-a răspândit rapid în întreaga lume, după ce a apărut în China, undeva între octombrie și decembrie anul trecut, au spus miercuri oamenii de știință, potrivit DailyMail.

Cercetătorii de la Institutul de Genetică al Universității din Londra au descoperit aproape 200 de mutații genetice recurente ale noului coronavirus - SARS-CoV-2 - despre care cercetătorii UCL au arătat cum se adaptează la gazdele umane pe măsură ce se răspândește.

"Estimările filogenetice susțin că pandemia COVID-2 a început cândva în jurul datei de 6 octombrie 2019 până la 11 decembrie 2019, ceea ce corespunde momentului saltului la oameni", a scris echipa de cercetare, condusă de Francois Balloux, într-un studiu publicat în revista Infection, Genetics and Evolution.

Balloux a spus că, de asemenea, analiza a constatat că virusul a fost și este mutant, așa cum se întâmplă în mod normal cu virușii, și că o mare parte din diversitatea genetică globală a virusului care a provocat COVID-19 a fost găsită în toate țările cu cele mai afectate.

Acesta a sugerat că SARS-CoV-2 a fost transmis pe scară largă în întreaga lume încă de la început în epidemie, a spus el.

„Toți virușii suferă mutații în mod natural. Mutațiile în sine nu sunt un lucru rău și nu există nimic care să sugereze că SARS-CoV-2 se schimbă mai repede sau mai lent decât se aștepta ", a spus el.

„Până în prezent, nu putem spune dacă SARS-CoV-2 devine din ce în ce mai letal și mai contagios."

Într-un al doilea studiu publicat miercuri, oamenii de știință de la Universitatea Britanică din Glasgow, care au analizat, de asemenea, probe de virus SARS-CoV-2, au declarat că rezultatele lor au arătat că lucrările anterioare care sugerează că există două tulpini diferite sunt inexacte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel