Sănătatea inimii: Alimentele care țin bolile cardiovasculare la distanță

Alimentația poate fi un factor major în dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Dacă unele alimente pot dăuna, altele, pe de altă parte,  pot deveni un aliat de nădejde.

Consumul de fibre solubile, care se găsesc în tărâțele de ovăz, orz, nuci și semințe, fasole, linte, mazăre și unele fructe și legume - poate fi un cea mai bună alegere când vine vorba de sănătatea inimii, potrivit Asociației Naționale a Lipidelor. 
Fibrele solubile ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. 

De asemenea, acest tip de alimente te pot ajuta să te saturi mai repede și să măncânci mai puțin, fapt care, din nou, este benefic pentru inimă, prin controlul greutății, potrivit  unui studiu (link direct) din 2013, publicat  în Jurnalul Colegiului American de Nutriție.

Mai mult, un studiu (link direct) din august 2019, publicat în Journal of the American Heart Association, a constatat că o alimentație bazată pe plante și mai puțin pe alimente de origine animală, a redus riscul de  boli cardiovasculare.


Potrivit experților, femeile au nevoie de minimum de 25 de grame de fibre pe zi, iar bărbații  38 de grame, cu accent pe alimentele din plante, bogate în fibre solubile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel