Schimbatul lentilelor de contact, pericol de infectare cu COVID-19

Lentile contact
Lentile contact

Specialiștii recomandă purtătorilor de lentile de contact să renunțe la acestea și să treacă la ochelari, pentru a reduce răspândirea noului coronavirus.

Acest lucru se datorează faptului că purtarea ochelarilor vă poate ajuta să încetați să vă atingeți fața, principala modalitate de răspândire a oricărui virus, inclusiv a noului coronavirus, potrivit Academiei Americane de Oftalmologie,

De ce lentile de contact?

Potrivit CNN, utilizatorii lentilelor de contact nu numai că își ating ochii pentru a-și pune și scoate lentilele de două sau de mai multe ori pe zi, ci își ating și fața, mai des decât persoanele care nu folosesc lentile, a declarat dr. Thomas Steinemann, purtător de cuvânt clinic pentru Academia Americana de Oftalmologie.


„Îți atingi ochiul și apoi atingi o altă parte a corpului tău", a spus Steinemann, oftalmolog la Centrul Medical MetroHealth din Cleveland, Ohio.

„Vă frecați ochii, apoi vă frecați fața, vă zgâriați fața, vă puneți degetele în gură, vă puneți degetele în nas", a adăugat el. "Unii oameni nu sunt foarte igienici și poate au uitat să se spele mai întâi pe mâini."

Ochelarii pot oferi, de asemenea, o protecție mai mare față de orice particule de virus care plutește în aer, a spus Steinemann, deși este mai probabil să fii infectat prin gură și nas decât ochi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel