Sfaturi de la psiholog, ca să trecem cu bine peste perioada lungă de stat în casă: "Acestea sunt cele trei lucruri după care să ne ghidăm"

DCMedical Team |
Data publicării:
Sfat de la psiholog
Sfat de la psiholog

Psihologul Yolanda Creţescu explică ce am putea face ca să trecem mai uşor peste această perioad în care încă dar şi cum să facem din loc și cum să uinţă rstăm mult încasăaiul nostru, în zilele care urmează.

Un criteriu foarte important după care merită să ne ghidăm, spune psihologul, este acela că e bine să ne facem o listă cu ce avem, ce ştim şi ce putem în acest moment, având în vedere că, din cauza pandemiei COVID-19, pentru că prea multă creativitate nu ne permitem şi suntem puşi uneori şi în ipostaza de a renunţa la lucruri care ne fac plăcere.

Deşi poate părea ceva neînsemnat, în cazul femeilor este important şi cum se îmbracă în casă.

"Femeile e bine să fie atente şi la cum se îmbracă în casă. Pentru că doamnele au această nevoie, având în vedere că de luni de zile stăm în trening în casă şi trebuie să avem grijă în continuare de noi, să ne facem mici plăceri din cele pe care le avem înainte.

Fiecare om are stresul lui diferit, nu există o reţetă universală, iar pentru asta fiecare dintre noi trebuie să ştie ce anume îl stresează şi ce se poate rezolva. 

Trebuie să avem flexibilitatea să găsim soluţii, pentru că noi, uneori, blocăm acest lanţ de funcţionare. Suntem specialişti cu toţii în identificarea problemelor, dar nu a soluţiilor", a spus psihologul Yolanda Creţescu la Antena 3.

De aceea, o altă etapă esenţială de care avem nevoie este identificarea soluţiilor posibile la situaţiile pe care le avem de rezolvat.

Psihologul spune că, dacă avem o diferenţă între ceea ce vrem şi ceea ce putem, cu cât această diferenţă este mai mare, pot apărea stări de anxietate, depresie, frustrare sau chiar furie. 

Din acest motiv, trebuie să ştim, să fim conştienţi că se rezolvă doar ceea ce putem.

"Dar putem să ne întâlnim cu prietenii care ştim că sunt safe (din punct de vedere al pandemiei), să ne uităm la un film, să ne întoarcem la perioada de acum 20 de ani, adică o petrecere în casă, ca să uităm un pic de frustrarea renunţării", recomandă Creţescu.

În plus, avem nevoie de creativitate şi de diversitate, mai ales în această perioadă în care încă avem restricţii din cauza pandemiei. 

Spre exemplu, e bine să ne amenajăm un loc de muncă în casă şi să avem altul în care să ne simţim bine şi unde să stăm după ce am terminat de lucru.

"Apoi, să-ţi dai timp să citeşti, timp pentru momente de cuplu, pentru că acum avem timp mai mult şi să petrecem cu copiii, să dăm drumul la proiecte personale, să facem planuri pe termen scurt, şi nu lung, pentru a fi cât mai realiste", recomandă psihologul Yolanda Creţescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel